Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

1. globální týden bezpečnosti silničního provozu (23.- 29. dubna 2007)

Nadim Eid
Diskuze (4)
Ve dnech 23.- 29. dubna 2007 proběhne na českých silnicích, stejně jako na silnících mnoha dalších států v Evropě, 1. globální týden bezpečnosti silničního provozu Organizace spojených národů (OSN).

Tato rozsáhlá akce má za cíl snížit počet dopravních nehod. Chce také zvýšit ochranu dětí a propagovat lepší chování vůči mladším účastníkům silničního provozu. Do roku 2010 by mělo dojít k poklesu úmrtí na českých silnicích až o 50 % oproti roku 2002.

V souvislosti s touto bezpečnostní akcí se bude konat řada akcí po celém území ČR jako například semináře k Národní strategii prevence dětských úrazů, aktivity spojené s každoročně konanými Národními dny bez úrazů či dětská výtvarná soutěž konaná pod záštitou OSN.

1. globální týden bezpečnosti silničního provozu se koná ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) a dalšími agenturami OSN, jako je například UNICEF. Tato akce je první svého druhu a navazuje na předchozí čtyři Týdny bezpečnosti silničního provozu v regionu Evropské hospodářské komise (EHK OSN), do kterých se zapojila i Česká republika.

Nadim Eid
Diskuze (4)
25. 4. 2007 09:37
Do roku 2010 by mělo dojít k poklesu úmrtí ...
Kdyby byl součástí řidičského oprávnění i psychotest a měření šedé kůry mozkové, 50% nehodovost by byla už dávno ;-)