Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

2004 Nissan Pathfinder Armada – KING SIZE

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Na podzim 2003 se v USA dostane do prodeje Nissan Pathfinder Armada, SUV nejvyšší třídy, označované full-size.

Na podzim 2003 se v USA dostane do prodeje Nissan Pathfinder Armada, SUV nejvyšší třídy, označované full-size. Automobily této kategorie jsou u nás prakticky neznámé a jejich rozměry se zřejmě stanou navždy limitem, který je odkáže na široké americké dálnice.

Osmimístný kolos je poháněný motorem V8 o zdvihovém objemu 5,6 l, což je nejsilnější motor Nissanu dodávaný do SUV (přes 300 k). Úctyhodné jsou vnější rozměry automobilu (5255 x 2001 x 1917 mm), a podobně rozvor 3129 mm. Pohon všech kol jehož základ lze překvapivě hledat v kupé Skyline GT-R a ne v méně náročném pohonu jiného off-roadu, je opatřen mnoha elektronickými pomocnými systémy. Pathfinder Armada utáhne přívěs o hmotnosti více než 4100 kg.

Pro zámořské zákazníky však bude zřejmě důležitější pohodlí a prostor uvnitř velkého SUV. Sedadlo řidiče je stavitelné v 8 různých směrech, spolujezdec musí vystačit se 6 možnými nastaveními. Vzadu sedícím cestujícím (2 řady sedadel po třech pasažérech) je k dispozici mnoho místa všemi směry. V interiéru najdeme jak výkonnou audiovizuální sestavu Bose, se dvěma bezdrátovými sluchátky, dálkovým ovládáním a 10 reproduktory, ale také 14 (!) držáků na nápoje.

Ondřej Láník
Diskuze (11)