Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

3000 prodaných vozů Rolls-Royce Phantom

Nadim Eid
Diskuze (3)
Rolls- Royce Motor Cars oznámil prodej třítisícího vozu modelu Phantom od jeho uvedení na trh v lednu 2003.

Objednán byl prostřednictvím londýnského dealera a dodán 9. března 2007. Nová majitelka si klíčky od svého nového vozu Rolls-Royce Phantom v odstínu diamantová černá převzala v showroomu na Berkeley Square přímo z rukou předsedy představenstva Iana Robertsona.

Třítisící Phantom byl objednán do výroby manažerem prodeje showroomu Rolls-Royce Berkeley Square Stephenem Fouldsem, jehož počet prodaných vozů tímto dosáhl přes sto třicet kusů. Díky tomu se stal nejúspěšnějším prodejcem vozů Rolls-Royce na světě a celkově se potom londýnská pobočka řadí mezí tři světově nejúspěšnější dealery vůbec.

Už třetí rok za sebou prodejní čísla nejdražší automobilky světa rostou. V roce 2006 se prodalo celkem 805 automobilů, což je maximum za posledních 16 let. V portfoliu je jediná modelová řada, můžeme-li vůbec takového zboží tímto slovním spojením označit. Phantom se představil přesně před čtyřmi roky jako zcela nový Rolls-Royce, vyvinutý pod taktovkou nového majitele - BMW Group. Tehdejší plány byly velmi ambiciózní, ale svět se nechoval podle plánů Rolls-Royce, ale ani dle odhadů ostatních luxusních značek, ačkoli na konci devadesátých let vyhlížel velmi úzký segment nadmíru atraktivně.

USA jsou stále největším trhem pro Rolls-Royce Motor Cars, následované britským a čínským trhem, který mimochodem v minulém roce vzrostl meziročně o 60 %. Do Číny byl loni prodán nejdražší Phantom jaký kdy byl vyroben. Zákazník za něj zaplatil přes 2 miliony amerických dolarů. Rolls-Royce loni vyvezl svá auta do více než 50 zemí světa, včetně destinací jakými je Angola, Dominikánská republika, Guadalupe, Nigerie a Turkecko. Nejúspěšnějšími dealery jsou ti v městech Los Angelees (Beverly Hills) a Tokio, následují pobočky Londýn, Dubai a New York.

Automobilka neskrývá nadšení z podílů, který si drží prodloužený Phantom. Na asijských trzích je tento podíl až třetinový, v průměru je to kolem 20 %. Výroba nového Phantomu Drophead Coupé už v Goodwoodu začala, první dodávky zákazníkům se očekávají letos v létě.

Nadim Eid
Diskuze (3)