Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Setra ComfortClass S 407: Autokar pro Severní Ameriku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Setra si pro severoamerický trh připravila nový autobus ComfortClas S 407 pro provoz na dálkových linkách.

Premiéra autokaru Setra ComfortClass S 407 se odehrála na přehlídce autobusů UMA Motorcoach Expo pořádané koncem ledna na Floridě. Tato novinka vychází z designu evropských modelů značky Setra, ale zároveň si zachovává koncepci severoamerických autobusů pro provoz na dálkových linkách.

Severoamerická Setra sice od svých evropských příbuzných převzala design, ale i přesto se od nich odlišuje několika detaily. Díky rozdílným předpisům pro provoz autobusů v USA jsou u modelu ComfortClass S 407 umístěna vnější zpětná zrcátka na ramenech, která jsou upevněna pod spodní hranou čelního skla, zatímco evropské modely je mají uchycena na ramenech u horní hrany čelního skla.

Dalším rozdílem patrným na první pohled jsou oba nárazníky, které výrazně vystupují ze siluety autobusy. Tyto nárazník jsou navrženy, tak aby splňovaly severoamerické předpisy a mají při nehodě absorbovat energii nárazu. Předpisům odpovídá i umístění zadních svítilen tvořených světelnými diodami nad zadním nárazníkem.

Interiér modelu ComfortClass S 407 standardně nabízí 58 míst k sezení a je vybaven sedadly nové generace. Tato sedadla Setra představila na loňském veletrhu užitkových vozidel v Hannoveru.

Nový model ComfortClass S 407 je standardně poháněn motorem Mercedes-Benz o výkonu 306 kW a točivém momentu 1966 Nm. Tato pohonná jednotka spolupracuje s převodovkou Allison a splňuje americké emisní normy EPA 10. Na přání bude k dispozici motor s výkonem 336 kW a točivým momentem 2100 Nm, u nějž se zákaznicí budou moci rozhodovat mezi převodovkami ZF AS-Tronic nebo Allison.

Sériová produkce modelu ComfortClass S 407 pro severoamerický trh se má rozběhnout v dubnu letošního roku a bude probíhat v německém závodě značky Setra.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
15. 2. 2011 15:55
kam s ním
nejdriv jsem si myslel ze je to clanek v sekci veteran. auto, ale pak koukam onje to nový autobus jen s designem nekdy z roku 1985. Je dost neuveritelny za si neco takovýho chtej prodavat. :no:
15. 2. 2011 15:32
kacer donald
,,Setra Comfortclass 407 Donald duck edition" je vhodnejsi nazov. Podobnost je neodskriepitelna