Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

671 škodovek z první mimořádné směny

Ondřej Láník
Diskuze (22)
Pro pokrytí zvýšeného zájmu zákazníků proto Škoda zavádí mimořádné noční směny z pátku na sobotu. V letošním roce by mělo být provedeno celkem 19 těchto směn ve všech třech výrobních závodech v České republice - Mladá Boleslav, Vrchlabí a Kvasiny.

Poptávka po vozech Škoda na celém světě překonává aktuální plánování výrobního programu závodů Škoda Auto. Pro pokrytí zvýšeného zájmu zákazníků proto Škoda zavádí mimořádné noční směny z pátku na sobotu. V letošním roce by mělo být provedeno celkem 19 těchto směn ve všech třech výrobních závodech v České republice - Mladá Boleslav, Vrchlabí a Kvasiny.

První sobotní směna se uskutečnila z pátku 18.5. na sobotu 19.5. 2007. Ačkoliv se dle dohodnutých podmínek jedná vždy o dobrovolnou směnu, páteční účast zaměstnanců odpovídala požadavkům na provoz výroby. Ve výrobních závodech zaměstnanci vyrobili celkem 671 vozů ve složení 236 modelů Octavia, 346 Fabia a 89 Roomster.

„Pokud se nám podaří podobným způsobem zajistit výrobu i během ostatních sobotních směn, dokážeme letos oproti plánu dodat vozy dalším jedenácti tisícům zákazníků. Pro další rozvoj Škoda Auto je maximálně důležité uspokojit stávající poptávku, abychom neztráceli potenciální zákazníky.“, uvedl Martin Jahn, člen představenstva Škoda Auto odpovědný za oblast Řízení lidských zdrojů.

Za odpracování celé mimořádné přesčasové směny obdrží zaměstnanci od firmy odměnu ve výši 400 Kč a zároveň mají nárok na všechny příplatky (např. za práci v noci a za práci v sobotu), které se dle nově uzavřené kolektivní smlouvě o mzdách výrazně zvýšily. Výdělek zaměstnance za tuto jednu sobotní směnu tak může přesáhnout částku 2.000,- Kč.

Kromě úpravy času na hlavní přestávku, která je během této směny poskytována o dvě hodiny dříve, než je na daném pracovišti pro pravidelnou noční směnu určeno, obdrží zaměstnanci také například 1,5 l nápoje navíc. Společnost Škoda Auto zajistí zaměstnancům rovněž stravování a jejich svozy a rozvozy dle standardních pravidel. Kromě zajímavého finančního ohodnocení v měsíční mzdě přinese zaměstnancům více vyrobených vozů také nárůst hospodářského výsledku firmy a tím i vyšší variabilní firemního bonus, který obdrží v příštím roce.

Ondřej Láník
Diskuze (22)
22. 5. 2007 11:16
Re: Jak dlouho se čeká novou Škůdku
Brácha si bral Roomstera na akci jako škodovák, a tak čekal 8 týdnů než mu ho udělaj. Předpokládám že když vezmeš něco ze standartní nabídky, tak už záleží jestli ti je jedno kde ho koupíš, ale pokud budeš čekat na konkrétního prodejce tak si můžeš odhaduju měsíc počkat...
21. 5. 2007 18:41
Jak dlouho se čeká novou Škůdku
Nevíte někdo, jak dlouho se musí čekat po objednání na novou Škůdku, když kvůli tomu musí škodováci dělat přesčasy? Jde mi hlavně o Roomster, protože si ho chci objednat a rád bych ho měl ještě v létě.

Dík
21. 5. 2007 18:06
Roomster
Nejsem fanda Roomsteru, ale na obranu Skodovky je treba rict, ze planovana prodejni cisla Roomsteru asi nebyla ta, co jsou u Fabie nebo Octavie.
21. 5. 2007 11:35
Re: nechapu vyznam
A kolik vydeláš za jednu smněnu ty, ty prde?
21. 5. 2007 11:05
nechapu vyznam
Chudacci, muzou chodit i v sobotu a jen za 2000kc. Co ma takovahle zprava znamenat mi trosku uchazi... to se nikde o vikendech nedela? Priste bude Skodovka hlasit kolik lidi si kde uprdlo?