Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AAA Auto loni zvýšila prodej o devět procent na 75.372 ojetin

redakce AUTO.CZ
Diskuze (47)
Skupina autobazarů AAA Auto loni zvýšila prodej o devět procent na 75.372 ojetých vozů, z toho 46.744 aut prodala v České republice. Letos očekává znovu přes 75.000 prodaných aut. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

"Podle nedávného zjištění si mohou kvůli lepšící se ekonomické situaci lidé dovolit dražší a kvalitnější ojeté vozy. Roste tak i počet zákazníků, kteří doposud neměli auto žádné," uvedla generální ředitelka AAA Auto Karolína Topolová.

Nejvíce se loni prodávaly hatchbacky ve stříbrné barvě s benzinovým motorem. Pro hatchback, tedy vůz s výklopnou zadní částí karoserie a svislou nebo splývající zádí, se loni rozhodlo téměř 33 procent zákazníků. Následuje provedení kombi s podílem 28 procent. Prodejům dominovaly vozy s manuální převodovkou, náhonem na dvě kola a výkonem 70 až 85 kW.

Nejoblíbenějším prodávaným vozem byla loni Škoda Octavia, kterou si pořídilo 10,8 procenta zákazníků. Menší škodovku, Fabii, si vybralo 9,7 procenta českých řidičů. Třetí místo patří stejně jako minulý rok vozu Volkswagen Passat (3,8 procenta). Na čtvrtém místě se umístil Ford Focus a pětici nejprodávanějších uzavírá Škoda Superb, která si meziročně polepšila o dvě příčky.

Skupina AAA Auto působí na trhu již 26 let. Provozuje síť více než 40 poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku. Za dobu své existence obsloužila přes dva miliony zákazníků. Skupinu vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (47)
3. 5. 2018 00:46
Re: Fabia
Já byl v AAA několikrát, objel jsem i jiné bazary a když to srovnám, tak v AAA mají nejhezčí auta
7. 3. 2018 16:59
Fabia
Já mám Fabii z AAA auto už 6 let a jsem s ní spokojený, když jsem jí bral, tak měla nejto 92 tis km, teď mám 201 tis
16. 1. 2018 09:16
Re: neznám nikoho kdo by si koupil nove auto...
hmmm, to je fakt vtipný, koukám že trollové z esa jsou všude >:D lol
8. 1. 2018 13:18
Re: neznám nikoho kdo by si koupil nove auto...
Ne,majitele rozhodně stejnyho nemají a ani se nemají příliš v lásce..Kteří jsou lepší/horší je věc názoru a zkušeností ale většinou vychází výrazně lépe ESA. Říkám po několikáté, že nejsou cíleně školeni a cvičeni k podvodům, podstrkování listů do smluv, kráděžím a ojebům jako zaměstnanci v AAA.
8. 1. 2018 09:24
neznám nikoho kdo by si koupil nove auto...
Acka a Esa je uplne naprosto to same, mozna snad i maji stejneho vlastnika rozdil mezi nima je jen v tom, ze esa jsou vetsi vojeb...