Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AAA Auto odejde z Rumunska, vstoupí na ruský trh

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Firma v minulosti zvažovala i návrat na maďarský trh, představenstvo ale v úterý rozhodlo, že počká na stabilizaci tamního trhu s ojetými vozy.

Skupina autobazarů AAA Auto letos vstoupí na ruský trh s ojetými vozy, naopak prodá svůj podíl v Rumunsku. Firma také bude usilovat o licenci pojišťovacího makléře v České republice a na Slovensku. Rozhodlo o tom představenstvo společnosti.

První jednání s potenciálním ruským partnerem se uskutečnila již v roce 2007. O rok později si firma dokonce najala pro tento záměr poradenskou firmu PricewaterhouseCoopers. Expanzi ale kvůli ekonomické krizi odsunula a naopak postupně zrušila své pobočky v Polsku a Maďarsku. V Rumunsku si firma nechala pouze menšinový podíl ve firmě General Automobil. Ten hodlá prodat v průběhu prvního pololetí letošního roku.

Firma v minulosti zvažovala i návrat na maďarský trh, představenstvo ale v úterý rozhodlo, že počká na stabilizaci tamního trhu s ojetými vozy.

V příštích 18 měsících chce AAA nové pobočky v Liberci, Mostu, Jihlavě, Opavě a Mladé Boleslavi v České republice a v Nových Zámcích a v Prešově na Slovensku. Nyní má v ČR a na Slovensku 25 poboček včetně dvou autobazarů Auto Diskont.

V letošním roce chce firma licenci pojišťovacího makléře od České národní banky a Národní banky Slovenska pro svou dceřinou společnost za účelem správy všech pojistných smluv skupiny. Chce také vybraným skupinám zákazníků začít nabízet nový úvěrový produkt leasingového typu a na všech pobočkách nabídne také víceúčelové hotovostní půjčky.

Autobazary AAA Auto loni zvýšily prodej ojetých aut o 7,3 procenta na 39.531 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)