Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AC Schnitzer ACS3 coupé: silnější diesel v Essenu

Roman Daněk
Diskuze (5)
Německý tuner AC Schnitzer, specialista na ladění vozů koncernu BMW, představí na autosalonu v Essenu upravené 330d coupé.

První drobné zásahy techniků AC Schnitzera se odehrály pod kapotou motorového prostoru. Prvním motorem, kterému přidali na síle, je třílitrový diesel. Naftový šestiválec má díky adresným zásahům výkon 195 kW (265 k) a kroutící moment 550 Nm, což je o 25 kW a 50 Nm více než v sériovém 330d coupé. Posílené BMW zrychlí z 0 km/h na 100 km/h o 0,5 s dříve než u původní verze, celkem tedy za 6,1 s. Zákazníci s motory 335d a 335i si musejí chvíli počkat, AC Schnitzer tuning pro tyto agregáty teprve připravuje.

Decentní karosářský styling je vidět na předním nárazníku, dále se na voze objevila střešní lišta nad zadním oknem, přítlačné křídlo na víku od zavazadlového prostoru a změnou prošel i zadní nárazník, který opticky navozuje dojem difuzoru. Zákazníci si mohou vybrat z široké nabídky 18-20palcových disků různých designů, na výstavě v Essenu bude vůz prezentován ráfky o rozměru 9 x 20 palců s pneumatikami 245/30.

Samozřejmostí je i naladění podvozku, objevují se nové stabilizátory a snížení světlé výšky vozu o 25 mm. V interiéru si můžete nechat namontovat sportovní tříramenný volant a doplňky obložení z hliníku či karbonu. Pokud si budete přát odstranění elektronického omezovače rychlosti, AC Schnitzer vám k tomu automaticky vymění i tachometr, kde nový bude mít cejchování až do 300 km/h.

Roman Daněk
Diskuze (5)