Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AC Schnitzer ACS5 Sport Touring: konkurent pro Audi RS6 Avant

Roman Daněk
Diskuze (10)
AC Schnitzer, dvorní tuner bavorské automobilky BMW, se zaměřil na hyper-kombi, model M5 Touring. Světovou premiéru bude mít ACS5 Sport Touring na domácí autoshow IAA ve Frankfurtu.

AC Schnitzer, dvorní tuner bavorské automobilky BMW, se chce na domácí výstavě IAA prezentovat v tom nejlepším světle. Pro tento účel připravil kompletní balíček úprav pro hyper-kombi, BMW M5 Touring.

M5 Touring je v pořadí již čtvrtým vozem, který pohání špičkový atmosférický desetiválec o objemu 5,0 l. BMW zmiňovaný agregát představilo v sedanu M5 a poté následovaly modely: kupé M6, roadster M6 cabrio a nejnovější člen do "rodinky" je právě M5 Touring. Bavorská automobilka s tímto motorem postupně posbírala řadu prestižních ocenění. AC Schnitzer modifikoval řadu různých prvků, jako je např. nový výfukový systém, přeprogramovaná řídící jednotka nebo optimalizované sání, a výkon desetiválce povyskočil na 406 kW (552 k).

Odstraněn byl omezovač rychlosti a ACS5 Sport Touring na svém maximu atakuje metu 320 km/h. Vedle standardních karosářských doplňků bylo upraveno i nastavení podvozku a odpružení. Pro lepší jízdní vlastnosti a trakci je vše sladěno s 21palcovými koly Type IV, které jsou nabízeny ve stříbrném nebo poslední dobou populárním černém provedení. Tuner samozřejmě nabízí širokou paletu 19-20palcových kol, stačí si jen vybrat. Nezapomnělo se ani na doplňky pro interiér, ale zde se vše řeší individuálně, záleží jen na zákaznících.

Tip: Srovnejte upravené BMW M5 Touring od AC Schnitzer s novým hyper-kombíkem, sériovým Audi RS6 Avant (426 kW / 650 Nm).

Roman Daněk
Diskuze (10)
10. 9. 2007 18:29
Re: Nesouhlas s Audi
Presne tak,nakonec.To by z toho motoru mohli jeste vytahnout vic,rekneme.........no,1500Kw u patnacky,tak,rekneme ze 6000kw by stacilo.Ale kolik to vydrzi? :no:
Avatar - Ruffi
10. 9. 2007 17:44
Re: re: co v garazi???
Keby som mal v zivote brat do uvahy kupu takychto strojov,isiel by som do M5.A podla mna ACS5 nie je konkurent pre RS6 Avant.To skor seriova M5 Touring.Keby ACS5 chcela byt niekomu skutocnym konkurentom,podla mna by to bola RS6 ABT...dajme tomu...
10. 9. 2007 10:22
fajny kombik
...moze byt celkom sranda ked niekde min ma krizovatke to natiahnem vsetkym co cez den stretnem...