Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AC Schnitzer Cooper S: sportovní kabátek pro splašeného trpaslíka

Roman Daněk
Diskuze (9)

Německý tuner AC Schnitzer, specialista na ladění vozů koncernu BMW, představil kompletní úpravu pro kompaktní Mini Cooperu S. Změnilo se mnohé, ale motor další porci koníků nedostal.

Dvorní tuner koncernu BMW, německá ladičská společnost AC Schnitzer, připravil sportovně střižený kabátek pro Cooper S. Decentní karosářský styling je vidět na předním nárazníku, na bocích jsou prahové nádstavce, nad zadním oknem je střešní přítlačné křídlo a změnou prošel i zadní nárazník, který opticky navozuje dojem difuzoru.

Kompletně nový výfukový systém se sportovním tlumičem přinese pořádnou zvukovou kulisu a je zakončen chromovanou koncovkou. Zákazníci si mohou vybrat z široké nabídky 17" a 18palcových disků různých designů, ale AC Schnitzer doporučuje kovaná dvoubarevná kola Mi2 s leštěnými paprsky o velikosti 7,5x18". Ráfky jsou určeny pro pneumatiky o rozměrech 215/35 R18 vpředu a 205/40 R18 na zadní ose.

Samozřejmostí je i naladění podvozku, objevují se nové stabilizátory a tužší odpružení. V interiéru si můžete nechat namontovat doplňky z hliníku, jako je madlo ruční brzdy, hlavice řadící páky nebo nášlapy nožních pedálů. Další dekorací jsou velurové koberečky s logem tunera. Pod kapotou zůstává sériová verze přeplňovaného benzínového čtyřválce o objemu 1,6 l s výkonem 128 kW v 5 500 ot./min.

Roman Daněk
Diskuze (9)
Avatar - skejpa
20. 7. 2007 19:37
Re: CHCe to vykon!
kdo si kupuje mini, kupuje to pro styl. tech tricet koni mu pak bude urcite fuk...
nerikam ze ja bych to koupil :D radsi bych tu corsu OPC :D