Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Acura představila v New Yorku Concept TL

Ondřej Láník
Diskuze (8)
V New Yorku byl představen koncept budoucí Acury TL, což bude druhá největší limuzína z nabídky v USA.

V Evropě méně známá Acura (luxusní divize automobilky Honda), reprezentuje za mořem luxusně vybavené vlastní modely a upravené modely Hondy. V New Yorku byl představen koncept budoucí Acury TL, což bude druhá největší limuzína z nabídky v USA.

Design na první pohled připomíná i v Evropě představenou Hondu Accord. V USA je na bázi Accordu prodávána Acura s označením TSX. Ve skutečnosti je model TL postaven ještě výše v modelové hierarchii Acury.

Atleticky střižená karosérie TL je směsicí ostrých hran a velkých hladkých ploch, které překvapivě stále častěji nacházíme i na exponovaných místech jako jsou nárazníky. Profil tříprostorové karosérie končí výrazně zvýšenou zádí. Ke studiím patří i technické zajímavosti, které najdeme i na Acuře TL. Aerodynamiku karosérie zlepšuje absence vnějších zpětných zrcátek, která jsou nahrazena kamerami a LCD monitory uvnitř automobilu. Acura TL nemá stěrače čelního skla. Ty jsou nahrazeny skupinou trysek pod čelním sklem, které vhodně směřují tok vysokotlakého proudu vzduchu a tak zachovávají dobrou viditelnost přes čelní sklo za deště a sněžení. Uvnitř je k dispozici první multikanálový hi-fi systém DVD 5.1, satelitní rozhlasový přijímač a bezdrátová síť bluetooth. Sériová Acura TL se začne prodávat letos na podzim, jako automobil modelového roku 2004.

Ondřej Láník
Diskuze (8)