Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Acura RDX: nové sportovní SUV

Libor Zezulka
Diskuze (107)
Honda letos nechala v Detroitu vyniknout svou luxusní sportovní značku Acura s prototypem SUV RDX.

Honda letos nechala v Detroitu vyniknout svou luxusní sportovní značku Acura s prototypem RDX. Crossover (či kompaktní SUV), který v sobě snoubí ovladatelnost sportovního sedanu s prostorností a praktičností vozu MPV, reprezentuje nový přístup, jenž Acura hodlá uplatnit u budoucích modelů. Zdaleka se přitom nejedná pouze o design. RDX je vybaveno novým přeplňovaným zážehovým motorem i-VTEC(R) s objemem 2.3 litru a výkonem 176 kW.

Krása čtyřválce spočívá s turbodmychadlu s variabilní geometrií lopatek a spojení s automatickou pětistupňovou převodovkou SportShift. Citlivá elektronika systému pohonu všech kol (RDX mimochodem stojí na zcela nové univerzální platformě určené pro súvéčka/crossovery) rozděluje sílu motoru podle aktuálních jízdních podmínek na přední a zadní nápravu a také mezi levou a pravou stranu.

Interiér prozrazuje sportovní zaměření značky. Kůže a plasty se střídají s hliníkem a chromem. Na středové konzole Acura vytvořila unikátní úložný systém složený z několika vnořených schránek, nechybí DVD systém, satelitní navigace, bezdrátové telefonní rozhraní a další. RDX uveze pět pasažérů, zadní sedadla vytvoření sklopením zcela rovnou ložnou plochu. Vůz se bude v USA prodávat od léta tohoto roku.

Libor Zezulka
Diskuze (107)
11. 1. 2006 22:33
Re: ACURÁTNÍ NIC
:-) To věřím :yes:
11. 1. 2006 22:02
Re: ACURÁTNÍ NIC
Pěkná pohádka ;-) :yes: Jo, Volvo... elegantní severskej sen... P.S. Co by to bylo za život, kdyby v něm nebyla zbožštění, kdyby v něm nebyly odsudky... jiskry a záře... hranice pro Koniáše... a šílenství mechanickejch pomerančů... Ale jinak máš pravdu... člověk musí umět mít odstup... v tomhle kotli s vařící se krví...
11. 1. 2006 21:36
Re: ACURÁTNÍ NIC
Jistě... stejně to z tebe jednou vypadne... chce to čas ;-) Přiznám že fandit jedné značce jde fakt snad jen u VW, Porsche, Ferrari a Aston Martin. Dobrá parta :-) :yes:
11. 1. 2006 21:18
Re: ACURÁTNÍ NIC
Sebevědomej jsme každej... to je pozdrav evropský jedničce ;-) P.S. Co to je, to druhý? Stydíš se za to čemu fandíš?
11. 1. 2006 21:03
Re: Acura!
Asi jsi v Aygu ještě nepolíbil nárazník popelářum zezadu... Jdi mi do háje s ceníkem, to mě nezajímá. Koupíš si snad auto, co se ti líbí, ne. A myslíš-li na minivozy... pak snad porovnání Ayga a Foxe ani nemůžeš myslet vážně...