Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Adoptujte si díru! Reflex dává jména strašlivým českým silnicím

Ondřej Láník
Diskuze (10)
Máte v silnici svou oblíbenou díru? Adoptujte ji - a české silnice se k tobě navrátí, lide, navrátí.

Některé díry nevadí! Zeptáte-li se na díru ve zdi vězně, obyvatele NDR z let 1961 až 1989, anebo fanouška Pink Floyd, bude nadšený. Konec konců, někteří lidé žijí v nějaké té díře celý život a jsou úplně v pohodě.

Některé díry ale vadí! Jsou to ty, které jsou se zákeřnou nepravidelností rozesety po českých dálnicích, jakož i po silnicích první a druhé třídy.

My, co křižujeme republiku po stále stejných, „chalupářských“ trasách, máme k díře ambivalentní vztah. Totiž kdyby „na té návsi u kostela“ anebo „na odbočce na Oujezd“ jednoho dne nebyla, asi by nás to vykolejilo stejně, jako kdyby po gorile Moje zbyla v zoologické prázdná klec.

Kolegy z Reflexu tedy napadlo: co na to jít jako ten Fejk? Co kdyby si každý z nás, řidičů, adoptoval jednu z těch svých důvěrně známých jam, dal jí své jméno a tím i jakýsi smysl všem těm investicím do autoservisů? Když hnusnému podvraťákovi dáte jméno, taky je to najednou „náš Azorek“.

Pohlédněte, prosím, na přiloženou satelitní mapku a následujete několik předchůdců - najděte si tu svou díru, vyfotografujte jí a pošlete nám její souřadnice (nebo alespoň přibližnou polohu), případně i zkušenost s ní a hlavně jméno na adresu dira@reflex.cz!

Vaši díru zaznamenáme na mapu a pak už si jí můžete hýčkat v srdci, drcat přes ni s vědomím, že je vaše, a opakovat si přitom tradiční kubrickovskou modlitbu: "Toto je má díra. Existuje mnoho děr, ale tato je má."

V množství je síla a když české komunikace posypeme našimi jmény, pak možná někomu dojde, že je jich víc, než je zdrávo. Své díry posílejte na dira@reflex.cz a sledujte reflex.cz/dira.

Ondřej Láník
Diskuze (10)
21. 5. 2011 00:22
Dokolečka dokola...
Tady u nás v Brně pozoruju silničáře, jak lepí pořád ty stejný díry. Každý zhruba 2 měsíce. Udělá se výtluk, přijede auto, nastříká do toho jakousi asfaltovou směs. Bez vyčištění výtluku samozřejmě. Takže vznikne v místě výtluku hrb a po 2 měsících je tam díra zase. Kdyby to jednou vyfrézovali a udělali pořádně, rozhodně by se ušetřilo, ale o to tady bohužel nejde...
Avatar - baca42
16. 5. 2011 19:14
Re: Strašný
Ale zase musíme uznat, že ve Slovinsku jsem se projel po dálnici tam a zpět a platil jsem 900,-Kč. U nás jezdím za 1200,- každý den.
čau[odkaz]
16. 5. 2011 16:37
Re: Strašný
Kradou vsichni.
Avatar - jenik1
16. 5. 2011 16:18
Strašný
Nedávno jsem byl ve Slovinsku a mají tam téměř dokonalé dálnice. Když jsem si při jízdě po ní vzpomněl na naší D1styděl jsem se, že jsem Čech. Bohužel nejsou peníze na její opravu, ale hlavně že ODS krade jako modrá straka.
16. 5. 2011 14:32
je to hrůza a děs
Myšlenka vtipná, ale nechtělo by to podat rovnou trestné oznámení na neznámého pachatele ? Vždyť jde o životy a v neposlední řadě i o ničení našich aut. Jsem z teplicka, ale tady jsou silničáři v max. klidu. V zimě roztrkali cedule a dodnes tam jsou. Spěte dál soudruzi silničáři, už aby se silnice zprivatizovali a ta banda co se jen snaží rozházet nejvíce soli v zimě zmizela. Tady si díry adoptovali silničáři a už před deseti lety ,každý rok jezdí na stejné místo, akrát letos pozapomněli. Snad to bylo kvůli hokeji - uvidíme. ;-)