Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Agentura Fitch zvýšila výhled úvěrových ratingů evropských automobilek

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Dvě francouzské a dvě německé automobilky získaly od ratingové agentury Fitch vyšší výhled. Agentura jako důvod uvádí zejména lepšící se hospodářskou situaci.

Agentura Fitch Ratings zvýšila výhled úvěrových ratingů čtyř evropských automobilek: Peugeot SA, Renault SA, Daimler AG a Volkswagen AG. Výhled u jednotlivých automobilek je však různý. Automobilce Daimler byl výhled zvýšen z „negativního“ na „pozitivní“, Volkswagenu byl výhled zvýšen ze „stabilního“ na „pozitivní“, obě francouzské automobilky pak získaly „stabilní“ výhled. Výhled italské automobilky Fiat zůstává „negativní“. Rating automobilek agentura ponechala na stejné úrovni.

Důvodem zvýšení výhledů k jednotlivým ratingovým stupňům je zlepšující se hospodářská situace, která vede ke zvyšování prodeje nových automobilů. Změny ve výhledu odrážejí také zlepšení finanční situace automobilek v loňském roce a revidovaná očekávání pro model kvantifikace úvěrových rizik v následujících několika letech.

Informace agentury o zvýšení výhledu přišly jen několik dnů poté, co německé automobilky Daimler a BMW zvýšily odhad hospodářských výsledků na tento rok. Automobilky jako důvod zvyšování svých odhadů označují rostoucí prodeje vozů v Číně a ve Spojených státech. Podle agentury Fitch letos vzroste čínský trh s novými automobily o 20 procent.

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
20. 7. 2010 17:20
Re: Plané naděje.
hlupost, nepoznas? ;-)
Avatar - Ada je zase tady
20. 7. 2010 13:23
Plané naděje.
Hodnotit situaci koncernu rendlik a syn jako "stabilni" je hoooodne velka kuraz :no: