Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alan Batey jmenován globálním šéfem Chevroletu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Koncern General Motors oficiálně oznámil jmenování Alana Batey na pozici globálního senior viceprezidenta značky Chevrolet.

Alan Batey začal svou kariéru s General Motors v roce 1979 jako učen u automobilky Vauxhall. Později zastával manažerské pozice ve Velké Británii, Švýcarsku, Blízkém Východě, Nizozemí, Německu, Koreji a Austrálii.

Před příchodem do společnosti Chevrolet ve Spojených státech v roce 2010 pracoval jako předseda a výkonný ředitel u GM Holden Ltd. Operations v Austrálii a na Novém Zélandu.

Nyní bude vedle své nové pozice zastávat i funkci vedoucího prodeje, servisu a marketingu pro Chevrolet, Buick a GMC v USA. Alan Batey bude také členem výkonného výboru General Motors Operations.

Generální ředitel General Motors Dan Akerson v souvislosti s jmenováním Alana Batey uvedl, že tento muž působil na trzích po celém světě a předvedl, že umí dosáhnout dobrých obchodních výsledků. Zároveň Batey umí udržet globální image značky a přitom uspokojit požadavky zákazníku na různých trzích.

V prvním čtvrtletí letošního roku prodal Chevrolet více než 1.180.000 vozů po celém světě a dosáhl tak svého desátého čtvrtletního rekordu v řadě. Do konce roku 2013 hodlá Chevrolet uvést po celém světě na 25 nových vozidel.

Chevrolet v souvislosti s jmenováním svého nového globálního senior viceprezidenta uvádí, že od založení automobilky v roce 1911 bylo s její značkou prodáno více než 215 milionů vozidel po celém světě. V současnosti jsou Chevrolety prodávány ve více než 140 zemích a tato značka představuje více než 53 % celosvětových prodejů koncernu GM a 73 % prodejů ve Spojených státech.

V loňském roce Chevrolet prodal celkem 4,9 milionu automobilů a vůz této značky se prodal někde ve světě každých 6,39 sekundy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Barrichello
27. 6. 2013 09:36
Re: Jenom v Evropě se jim v poslední době nedaří....
to není no, aspon z těch amerických modelů zde jde ofiko koupit Camaro a Corvette.
27. 6. 2013 00:23
Jenom v Evropě se jim v poslední době nedaří....
Chevrolet v Americe je úśpěšný, ale v Evropě jim to v poslední době dost hapruje. Ani se moc nedivím, když jediný slučný model Cruze už je dost v letech a Orlando na všechno nestačí. Jinak nejnovější generace Sparku je dost tragická (vnější i vnitřní design) a Aveo na tom není o moc lépe. Na těch autech je už zdálky vidět, že na nich výrobce hodně šetřil, a co teprve po usednutí do kabiny. Prostě "korejský" Chevrolet není americký....