Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa 156 Autodelta: Touha po krvi

Ladislav Čermák
Diskuze (8)
Nudíte se, v hrudi Vám bije Cuore Sportivo a úprava GTA se Vám zdá taková nijaká? Sportovní odnož Alfy - Autodelta, pro vás má řešení.


Nudí vás Alfa 156 GTA? Zdá se Vám slabá, měkká a zbytečně komfortní? Pak se zajděte podívat na stánek Alfy Romeo, kde najdete hned dva prototypy, derivované z pomalu stárnoucí krásky 156. Kromě SUV Crosswagon, postaveného na čtyřkolku vypůjčenou od Subaru, i polozávodní 156 Autodelta, vyšlechtěnou díly, převzatými zhusta přímo z okruhových prototypů. Komfort postoupil místo snaze o maximální redukci hmotnosti, takže kapota je kompozitová, postavená kolem přímého sání nové pohonné jednotky. Přepracované nárazníky nyní obsahují integrované spoilery a zadní udělal místo čtyřem koncovkám výfuku. Blatníky jsou rozšířené, aby pojaly závodní kola 225/40 R18 a třešničkou na dortu aerodynamických úprav jsou aerodynamické nástavce prahů.

Interiér pokročil ještě dál než v GTA, k extrémně sportovnímu pocitu dopomáhá semišové čalounění a „závodní“ přístrojová deska.

Motor pochází z GTA, vidlicový šestiválec, převrtaný na 3,5 l, vyvíjí 220 kW a stará se o ryzí požitek z broušení pneumatik o asfalt. Nastavitelné tlumiče vyrobil Bilstein a spolupracují se sportovními pružinami Eibach. Brzdy přirozeně nesou značku Brembo, přední jsou větrané a odvrtávané a kotouče mají poctivých 330 mm.

Ladislav Čermák
Diskuze (8)