Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo 159 Sportwagon: prostor a sport

Libor Zezulka
Diskuze (304)
Alfa Romeo v Ženevě potěší všechny fanoušky, kteří čekali na nové sportovní kombi řady 159. Model 159 Sportwagon kráčí ve stopách předchůdce.

Alfa Romeo do Ženevy naplánovala premiéru dvou nových karosářských variant dvou nových modelů. Dočkají se jak příznivci sportovních kombi, tak otevřených kupé. Alfa Romeo 159 Sportwagon kráčí ve stopách předchůdce a nabídne ve srovnání se sedanem větší praktičnost, ovšem v stejně atraktivním balení. Proti starší 156 Sportwagon působí novinka ještě dynamičtější, a to především kvůli ostřejší přídi a ostrému sklonu zadních oken.

Navzdory sportovním tvarům slibuje Alfa Romeo velký vnitřní a zavazadlový prostor, konkrétní hodnoty však zatím neuvedla. Délka bude shodná se sedanem, tedy 4660 mm. Nové kombi se bude prodávat ve dvou nebo třech provedeních v závislosti na daném trhu, vybírat bude možné z 12 barev karoserie a pěti barevných kombinací interiéru. Motorová paleta se od sedanu neliší, 159 Sportwagon může pohánět některý ze tří zážehových (1.9, 2.2 a 3.2 V6 JTS) a tří vznětových motorů (1.9 JTD 8 V nebo 16 V a 2.4 JTD).

Všechny jednotky budou spojeny s šestistupňovou manuální převodovkou, pro některé verze bude dostupný šestistupňový automat. Nejsilnější zážehový šestiválec Alfa Romeo nabídne s pohonem všech kol.

Libor Zezulka
Diskuze (304)
2. 2. 2006 23:05
Re: Prémiovka
Outback je technicky výborné auto... jenže ho nedělal designer, kterej sedí v nejvyšším patru... takový jsou placení Mercedesem, Audi, BMW... Proč myslíš, že například z H. coupé nevytřískaj korejci větší grády... (přitom jim to odlaďujou u Porsche...) protože to jejich designové studio nedokáže... Když se rozhodneš zejtra natočit film, myslíš, že Brat Pitt ti vezme hlavní roli... nevezme... ten točí s jinejma. Pochop... všechno je to o penězích o patrech... všechno je sortýrovaný... a umělci kastlí, to nejsou jen plechaři... ti musí dostat zadání... to je filosofie... kam model směřovat... jakou klasu tomu dát...
2. 2. 2006 22:56
Re: Prémiovka
Ani ostrá Imp. nezavře zobák... pochop, kdo by jí chtěl? Co by jsi s ní dělal? Vždyť to je na závody... s tím přece nebudeš jezdit ráno v těch štrůdlech do práce... Musíš mít pohodlné, stylové, rychlé auto, nejlepší něco kolem BMW 3 v třílitru... to je ideál.
2. 2. 2006 22:52
Re: 4 Alessio & GTI
Marko to píše debře. Prosím tě, co to pořád vymýšlíš? - méně vybavená premiovka proti lépe vybavené normálovce... takhle přece otázka nemůže nikdy stát. Ty mě nečteš ;-) Jedenáctý pokračování seriálnu "jak kupovat auto" a ty tu kladeš tyhle otázky. Mimochodem, tam se tomu smějeme, viď... jo,jo, tak si to stáhni a přečti si to třeba až ti bude 40... a pak mi dáš za pravdu... (za trpkou pravdu...) Takže vždycky jde jen o prachy, tedy o to, kolika peněz se chceš a můžeš vzdát. je to stejný, jako s botama... Když peníze máš... neřešíš, jestli má Kia Rio v základu igelitovej pytlík na zvracení... prostě automaticky víš jaká auta kupuješ... Jdeš tedy pro BMW, MB nebo AUDI, VOLVO, SAAB, Jaguar, ... abychom zůstali aspoň jednou nohou na zemi :-) a necháš si tam dát to, co chceš... a tím to hasne. Když prachy nemáš... horko těžko doskáčeš do nějaký masovky a řešíš celej život úplně jiný věci, než je utrácení za auta. Jenže, tak jednoduchý to není... uvidíš, že lidí, co maj prachy, poměrně dost v hlavě (tedy vlastně ideální konfigurace, viď) a ještě by si mohli bez ohledu na okolí koupit auto svejch snů, je pomálu. Je dost těch, co maj prachy. Z nich málo má v hlavě... a je ještě míň těch, co se nemusí ohlížet. Takže umění není vyřešit, co je lepší, zda Kia Rio, nebo BMW M3... umění je žít život... vyrovnaně, jistě a s lehkou grácií. Hele, drahý auto ti lidi neodpustěj... můžeš mít na ruce Omega de Ville, můžeš nosit saténový slipy... všechno jedno... ale káru... to tě proklejou... z některejch ta nenávist kape tak, že se ti (doslova) bude obracet žaludek... protože, slovy Havla v Audienci - lidi sou velký svině... Tak neřeš dilemata, která se takto nemohou v praxi ubjevit. Až vyděláš balík... uvidíš, že skončím v tý BMW M3... a jiné produkce přenecháš jiným :-) V tom ti držím palce :yes: P.S. něco ti musím ale napsat k tvé otázce, nebo mě sejmeš, viď, tak - věř, že v premiovce všechno (všechno) funguje o trochu líp než v běžné produkci... a to je dobře, ne. Já bych spíš nastolil tohle - vždy si kup nižší nadupanej model tvého oblíbeného výrobce ( např. POLO GTI) než větší model v základu (Golf 1,4) - to je téma. Protože nadupaný auto, byť menší je lítačka, která tě naplní víc, než louda s větším kufrem... A abych to zakončil - víš jaký dělo je nadupaná premiovka... ;-) :-) :yes:
1. 2. 2006 23:37
Re: KUP SI BREJLE
Apoštol je zrovna tak krásnej jako 159ka. Navíc ji přežije. Má v sobě ještě moc krásných křivek, které teprve objevíme.
1. 2. 2006 21:46
Re: Co je premiova znacka
;-) :-)