Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Brera je studií roku

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Stalo se tak 8. ledna na Autoweek Design Foru pořádaném při příležitosti letošního detroitského autosalonu. Alfa Romeo Brera byla oceněna porotou složenou z významných odborníků automobilového průmyslu.

V porotě byli například Gordon Murray (McLaren Cars Ltd), Rick Ceppos z časopisu Autoweek, Ken Greenley z významné designérské školy Royal College of Arts a další.

Brera sbírá ocenění již od svého prvního předvedení na autosalónu v Ženevě minulý rok, kde se stala studií autosalónu, vítězem soutěží automobilové krásy Concours d'élegance ve Villa d'Este a je také v soutěži Automobilia, kandidátem na titul „Nejkrásnější automobil na světě“.

Automobil stvořený v dílně Giorgia Guigiara (který byl zvolen designérem století v roce 1999) je symbolem dokonalé symbiózy vyvážených proporcí vyjadřujících výkon, sportovní ambice a eleganci automobilu. "Tyto prvky jsou", podle Daniela Bandiery z Alfy Romeo, "základními stavebními kameny stylu Alfy Romeo. Proto jsme se rozhodli požádat Giorgetta Giugiara, aby na sebe vzal obtížný úkol a navrhl karosérii nástupce současné Alfy 156 pro rok 2005. Automobil bude jedním z rodiny vozů čítající mj. sedan, kupé, spider a sportwagon". Daniele Bandiera také připustil, že nové kupé bude velmi podobné studii Brera.

Ondřej Láník
Diskuze (5)