Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alianční novinka na obzoru? Mitsubishi Colt se možná vrátí jako sourozenec Micry a Clia

Stanislav Kolman
Diskuze (20)
Nissan Micra a Renault Clio by za pár let mohl doplnit třetí do party – Mitsubishi Colt. O jeho návratu se hodně nahlas diskutovalo během ženevského autosalonu.

Japonská automobilka skoncovala s modelem Colt v roce 2012. Následovala náhrada v podobě Mitsubishi Mirage, tento model byste však v tuzemské nabídce hledali marně. Nyní ale svitla naděje, že se ikonický název do portfolia značky vrátí. Díky alianční spolupráci.

Nebude to však snadné, jak na ženevském výstavišti nastínil Guillaume Cartier, šéf prodejů a marketingu pro Evropu. Aby stavba vozu pro automobilku dávala smysl, muselo by se celosvětově prodávat alespoň 100.000 kusů.

Po vlastní ose by se Mitsubishi k takovému kroku téměř jistě neodhodlalo, ale alianční spolupráce s Renaultem a Nissanem může cestu k výrobě podstatně ulehčit. Novodobý Colt by mohl vzniknout na základech Micry a Clia, z čehož se dají vydedukovat i motory.

Podle Cartiera existují pro automobilku tři ikonické názvy: Pajero, Lancer a Colt. Právě poslední zmíněný by se k diskutovanému projektu hodil ze všech nejvíce. Vedení automobilky ale zároveň dodalo, že podobného projektu se nedočkáme dříve než v roce 2020. Současná flotila (včetně novinky Eclipse Cross) je prý dostačující.

Stanislav Kolman
Diskuze (20)
19. 3. 2018 10:34
Re: Současná flotila je dostačující? U nás? Nevím...
Bohužel pravda. Jenom bych ještě poopravil, že to jedno z mála solidních aut ze staré školy - Pajero tento rok nové již objednat nelze, končí. Ještě že jsem jedno před rokem zakoupil. Bohužel tímto je pro mne tato jindy milovaná značka totálně mrtvá. Smutné. :-(
Avatar - wakantanka
18. 3. 2018 21:59
Re: Současná flotila je dostačující? U nás? Nevím...
Hadat sa nebudem. Mal som zato ze len prekopali motor od PSA. Ak vyvijali zbrusu novy vlastny tak sa im cudujem, vzhladom k tomu kolko tych dieslov predavaju.
Avatar - 3_diamanty
18. 3. 2018 21:18
Re: Současná flotila je dostačující? U nás? Nevím...
tak veru... konecne fundovany nazor od niekoho kto kusok do toho aj vidi ;-) .. ved len vdaka mitsu sa vtedy dostali aj k 4kolke... inak nula bodov .. proste je to tam pod psa ;-)
Avatar - 3_diamanty
18. 3. 2018 21:16
Re: Ano
tito mali japonci boli vzdy o benzinoch takze opat si kusok mimo .. ci je to vekom alebo cim neviem ;-)
Avatar - twistedTSD
18. 3. 2018 21:15
Re: Současná flotila je dostačující? U nás? Nevím...
To je dávná historie, současný Outlander se pod jinou značkou neprodává. Ten předchozí využili Francouzi, když zjistili, že zaspali vlnu SUV, a ano, nafta byla jednu dobu od VW. Áďa by mohl vyprávět.