Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americký Volkswagen hledá nejstarší diesel v provozu

Ondřej Láník
Diskuze (79)
Pravděpodobně v souvislosti s připravovanou kampaní, propagující výhody vznětových přeplňovaných motorů, hledá americký dovozce Volkswagen of America majitele nejstarších v USA prodaných vozů, vybavených dieselem.

Je možné, že inspirace přišla od konkurenčního Saabu, který si udělal reklamu medializací vozu Saab 900 Turbo s milionem ujetých mil. Odměnou pro majitele tehdy byl nový Saab 9-5.

Volkswagen se v USA chce prosadit se svými vznětovými motory. Pro hovoří skutečnost, že Američané se stále více zajímají o ekonomiku provozu automobilu, proti zatím v některých státech unie stojí přísné předpisy. Volkswagen se podobně jako Mercedes-Benz bude chtít prosadit s novou generací vznětových motorů vybavených systémy selektivní katalytické redukce omezující množství vypouštěných oxidů dusíku.

Volkswagen of America předpokládá, že rekordmanem bude některý z prvních dieselových Golfů, prodávaných v USA pod jménem Rabbit od roku 1977. Podle záznamů dovozce se v daním roce prodalo přes 12 tisíc těchto vozů a VW věří, že některé jsou stále v provozu. Protože většina jich byla prodána v Kalifornii, je velmi pravděpodobné, že majitel bude právě z tohoto státu. Kalifornie je dnes přitom jedním ze států USA, které prodej vznětových motorů evropským výrobcům ztěžují.

Vítěz, který bude mít provozuschopný automobil s největším počtem ujetých mil, získá možnost používat nový Volkswagen Touareg po dobu 6 měsíců.

Diskuze: Máte doma starší Volkswagen se vznětovým motorem? Kolik má najeto?

Ondřej Láník
Diskuze (79)
Avatar - Emel
25. 1. 2007 22:23
Hlavní cena
Na druhou stranu, mít auto a vědět, že ti ho za 6 měsíců tak jako tak seberou.. vozil bych v něm hnůj do stáje, zkoušel jestli se nepřevrátí přes střechu, kupoval naftu v JZD a kdyby před koncem 6. měsíce pořád ještě byl schopný jízdy, tak tankoval řepkový olej.
25. 1. 2007 21:33
Re: NAFTOVEJ KOVBOJ
:-) :-)
25. 1. 2007 14:07
Re: NAFTOVEJ KOVBOJ
:-)
25. 1. 2007 13:39
Re: hmmm
No jo... hlava děravá, v Americe se jednička Golf prodávala jako Rabbit (měla jinou masku a čtyři hranatá světla vpředu...) :o)
25. 1. 2007 12:51
NAFTOVEJ KOVBOJ
No, VW by měl, pokud mu jde opravdu o to, najít nejstaršího nafťáka pod sluncem, zvolit jinou lokalitu. Česká kotlina... tam je naftová úrodná půda. Ne že by tu žilo hodně těžařů, ale rozhodně by se tu pár desítek tisíc historickejch aut našlo. Akorat holt, ani jedno by nebylo u původního majitele. Být ovšem sedmnáctým majitel v řadě... tahle odvaha by se také mohla ocenit, ne?