Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AMG chystá hybridní model, přijde do pěti let

David Bureš
Diskuze (7)
Při vývoji auta budou využity zkušenosti ze vzniku elektrického supersportu SLS AMG Electric Drive.

Slavná divize Mercedesu-Benz chystá opravdovou revoluci. Nejenže AMG rozšíří svoji nabídku aut s pohonem všech kol, chystá také automobil s hybridním pohonem. Britskému magazínu Top Gear to sdělil šéf AMG Ola Källenius.

Källenius neuvedl, od jakého modelu značky Mercedes-Benz bude hybridní AMG odvozeno. V hybridní verzi každopádně dorazí například nová generace třídy C, která se má začít prodávat na přelomu let 2013 a 2014. První hybridní vůz od AMG má debutovat v následujících pěti letech.

Při vývoji hybridu divize Mercedesu využije své zkušenosti z vývoje elektrického supersportu SLS AMG Electric Drive. Použity by mohly být například stejné lithium-iontové baterie, které byly vyvinuty ve spolupráci s továrním týmem Mercedes AMG Petronas F1 a které jsou poměrně lehké.

V hybridním modelu mají být použity prvky z karbonových vláken kvůli snížení celkové hmotnosti. Šéf vývoje Tobias Moers Top Gearu sdělil, že AMG nepostaví auta kompletně vyrobená z uhlíkových vláken, karbon však bude hrát čím dál tím důležitější roli v budoucích vozech z dílny této divize.

AMG také zvažuje použití opravdu netradičního materiálu – čediče. Ten by měl být využit ve formě čedičových vláken. Jejich výhodou je dobrá tepelná odolnost.

Divize AMG chystá v následujících letech zvýšit své prodeje, cílem je prodávat 30.000 aut ročně. K tomu pomůže i rozšíření nabídky vozů s pohonem všech kol. Toto řešení pomůže v přenesení masivního točivého momentu na silnice. Čtyřkolkami budou například chystaný hatchback A 45 AMG a sedan CLA 45 AMG.

Psali jsme: Mercedes AMG chce vsadit na pohon 4x4

David Bureš
Diskuze (7)
3. 12. 2012 13:32
Re: Logická volba
Já jsem zvědav na 918. Uznávám, že je to jinde, ale vypadá to velmi nadějně. Jen se opět vkrádá ta otázka, jak by 918 fungovalo bez elektromotorů, baterek a "jen" s tím užasným klasickým motorem.
Čekám ale, jestli Porsche neimplementuje systém setrvačníku ze závodních GT3R Hybrid. Co jsem měl možnost číst, tak alespoň okruhově je to velmi povedené.
Avatar - MarTin1
3. 12. 2012 12:10
Re: Logická volba
:yes:

No BMW už x let mluví o nějakém supersportu s 1.5 naftou a nějakým elektromotorem...
3. 12. 2012 10:05
Re: Logická volba
Myslíš ve třídě, kde BMW nemá nic a Audi se zatím o něčem podobném nezmínilo ?
3. 12. 2012 09:41
Logická volba
Za mě určitě příjemnější počin, než dehotvý kamna od BMW (a Audi).
3. 12. 2012 07:24
Re: Mercedes
tiez toto povazujem sa stastnejsiu volbu boja s EU emisiami ako downsizing. Navyse, hybrid nemusi byt len o spotrebe - a ja viem, o com hovorim -:)