Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aprilia se vrátí do MotoGP

Michal Fokt
Diskuze (4)
Mám skvělou zprávu pro fandy italské značky Aprilia - největší italský výrobce motorek se vrátí do vrcholné soutěže MotoGP. Ale až za tři roky.

Aprilia, patřící do největšího italského motocyklového uskupení Piaggio Group, asi na letošním autosalonu EICMA absencí zásadnějších novinek příliš motocyklový svět nenadchla, ale jedna dobrá zpráva by tu přece jen byla. Italové oficiálně oznámili, že se Aprilia vrátí do vrcholné motocyklové soutěže MotoGP. Ale ještě to chvíli potrvá, počítá se až se sezonou 2016.

Aprilii se v závodech celá léta dařilo, dá se říci, že šlo v nižších kategoriích o dominantní značku, ale na nejvyšší kategorii to dlouhodobě nestačilo. Poslední kapkou bylo šesté místo v roce 2004 za značkami Honda, Yamaha, Ducati, Kawasaki a Suzuki a v reakci na to Aprilia své účinkování v MotoGP ukončila.

Debakl si částečně kompenzovala přechodem do superbiků, kde jí Max Biaggi dopomohl ke třem titulům v posledních pěti letech, ale MotoGP je MotoGP... Závodění v "motocyklové F1" tak slibuje velké drama, už v roce 2015 doplní stávající trio Honda, Yamaha a Ducati ještě Suzuki a v roce 2016 tak spolu bude bojovat pětice značek. Každý z navrátilců si bude chtít zajistit co nejlepší jezdce, dají se tedy očekávat také zajímavé přestupy, byť je zatím předčasné na toto téma jakkoli spekulovat.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - Choochoo
11. 11. 2013 12:59
Re: 2. roky..
Ne kazdy umi, co jineho pak rici. Investovat prachy a jezdit na konci se nikomu moc nechce ;-)
Avatar - Choochoo
11. 11. 2013 12:56
Re: BMW
BMW by umelo - neumelo, no nevim. Jen zavody to ukazi a Honda byla letos spicka ;-)
Chce to spickovy vyvoj a pustit nejaky peniz, ne kazdemu se do toho chce a umi ;-) A nezapomenout na jezdce, dnes MARQUEZ nebo LORENZO jinak neni sance ;-)
Jinak BMW v F1 asi taky umelo, ale moc si nevrzlo ;-)
10. 11. 2013 22:04
BMW
Já osobně i díky tomu že vlastním BMW bych v MotoGP viděl radši jejich motorku než třeba nějaký Suzuki. Teď to tam jen ovládaj Japonci, škoda, že Ducati prostě nemá šanci ... BMW by určitě umělo postavit kvalitní mašinu.. Uvidíme jak se bude dařit tý Aprilii.
Avatar - Jaros71
10. 11. 2013 21:08
2. roky..
Tak sezona 2013 dnes skončila!
Aprilia vynechá 2014+2015.
Po dvou letech se tedy v začátkem roku 2016 na startu objeví. :-)
A to je dobře.
Nyní je to super nuda.
2 Hondy a 2 Yamahy..pak nějaké staelitní mašiny těchto značek a Ducati..
Zbytek je odpad.
Zlaté bylo kdysi MS silničních motocyklů , hlavně kubatury 250 , 350 a 500cm..a sajdkáry..! :'-(
Plno značek..nyní v MOTO 2 nejde nic.. :no: Nějaké podvozky...
To už s MS nemá moc společného.