Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Arden dává Range Roveru Sport křídla

Roman Daněk
Diskuze (7)
Ladičská firma Arden se specializuje na tuning vozů anglických automobilek, jako je např. Jaguar nebo Land Rover. Upravený Range Rover Sport dostal vyklápěcí dveře a má o 80 koní více než v sériové verzi.

Arden šel na tuning pohonné jednotky pěkně zostra: převrtal válce z 4,2 l na objem 4,5 l, vyměnil sériový kompresor za silnější, zlepšil sání a modifikoval výfukový systém. Vše řídí nová řídící jednotka a celkový výkon povyskočil z 287 kW na 353 kW (480 k) v 5 800 ot/min. Maximální točivý moment 680 Nm nastupuje v 3 600 ot/min., což je o 130 Nm více než u sériového vozu Range Rover Sport. Nejvyšší rychlost vozu je 270 km/h.

Vidlicový osmiválec o objemu 3,6 l je v Range Roveru Sport TDV8 naladěn na rovných 200 kW (272 k) v 4 000 ot./min. Maximální točivý moment 640 Nm má anglické SUV k dispozici při 2 000 ot./min. Arden po úpravách z motoru vymáčkl 232 kW (315 k) a působivých 700 Nm.

Arden k vyladěným pohonným jednotkám přidává kompletní karosářský kit, kde nechybí nový přední nárazník, rozšířené blatníky, prahové nadstavce a oplechování zádě. Na zádi se mimo jiné objevuje i čtveřice chromovaných koncovek výfukového systému, které se spolu se sportovním tlumičem starají o pořádnou zvukovou kulisu.

Neobvyklým tuningovým prvkem na vozech SUV jsou vyklápěcí dveře, které Arden namontoval na Range Rover Sport. Při pohledu na vůz z profilu jistě každý všimne velkých 22palcových kol, kde jsou na třídílných discích z lehkých slitin navlečeny pneumatiky o rozměrech 295/30 R22.

Tuner nezapomněl posílit i brzdy, vpředu najdeme větší kotouče s šestipístkovými třmeny, vzadu jsou brzdiče se čtyřmi pístky. Vše spolupracuje s naladěným podvozkem a novými tužšími tlumícími jednotkami. Světlá výška vozu klesla 23 mm. V interiéru si zákazníci mohou objednat de facto cokoliv: od čalounění z těch nejluxusnějších kůží či alcantary, přes doplňky obložení ze dřeva, chromu, karbonu nebo hliníku, až po multimediální audio-video systém se satelitní navigací, LCD a sadou výkonných reprobeden včetně pořádného subwooferu.

Roman Daněk
Diskuze (7)
3. 8. 2007 11:53
jdu blejt
:no:
Avatar - Dylan McKay
3. 8. 2007 10:17
No páni!
Je to sice paráda, dá se na to koukat, ale podle mě by měl být i RR Sport trošku decentnější, je to přeci šlechtic...