Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Arriva Východní Čechy modernizuje vozový park

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost Arriva Východní Čechy pokračuje v omlazování svých autobusů za pomoci evropských peněz.

Společnost Arriva Východní Čechy zahájila další projekt modernizace vozového parku s názvem „Nákup ekologických, bezbariérových, nízkopodlažních autobusů pro Středočeský kraj – II. Etapa“, jehož výsledkem bude pořízení tří částečně nízkopodlažních autobusů s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu Střední Čechy.

Výše poskytnuté dotace bude 4.797.000 Kč. Firma plánuje nákup dvou autobusů v kategorii 10 až 11 metrů a jednoho vozidla v kategorii do 12,2 metru. Všechny nově pořízené autobusy budou již s motory splňujícími emisní normu Euro 6.

Jindřich Poláček, místopředseda představenstva Arriva Východní Čechy, uvedl, že společnost navazuje na svůj první projekt, který proběhl v loňském roce. Tehdy bylo za pomoci evropských finančních prostředků zakoupeno sedm nových autobusů.

Výběrové řízení na nákup trojice nových autobusů již probíhá a jeho výsledek má být znám během letošního léta. Nové autobusy pak mají být dopravci dodány do poloviny listopadu a koncem tohoto měsíce mají být nasazeny na své pravidelné linky.

Trojice nových autobusů bude provozována na linkách ve Středočeském kraji, spojujících města Kolín, Kutná Hora a Čáslav s okolními městy a vesnicemi. Vozidla budu vybavena mechanickou výklopnou plošinou pro snadnější nástup a výstup pohybově handicapovaných osob a rodičů s kočárky, informačními tably spolu s informačním systémem pro zrakově postižené občany.

Společnost Arriva Východní Čechy je součástí skupiny Arriva po akvizici mateřskou firmou Deutsche Bahn. Arriva Východní Čechy provozuje v regionální dopravě 340 autobusů, z toho 52 částečně nízkopodlažních s průměrným stářím 8,4 roku.

V Pardubickém kraji má firma 106 autobusů, z toho 26 částečně nízkopodlažních. Společnost zaměstnává celkem 436 řidičů, z toho 128 řidičů v Pardubickém kraji, kteří najeli za první pololetí letošního roku v linkové dopravě 10 155 078 kilometrů, z toho 3 249 901 kilometr v Pardubickém kraji.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
1. 8. 2014 08:59
Re: CHCETE JAKO ŘÍCT DIESEL EURO6 ?? TAK TO JE SLABÉ !!
Ale za komentář ti to evidentně stojí >:D
1. 8. 2014 08:45
CHCETE JAKO ŘÍCT DIESEL EURO6 ?? TAK TO JE SLABÉ !!
jj
protože jak to není CNG [odkaz] / LPG tak je to slabý a nestojí to v týdle smradlavý zemi ani za článek v tisku
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]