Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Arriva zajistí autobusovou dopravu v Plzeňském kraji

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Arriva Střední Čechy zvítězila ve výběrovém řízení na zajištění autobusové dopravy v Plzeňském kraji na léta 2020 až 2030.

Společnost Arriva Střední Čechy, která zvítězila v obou soutěžních celcích Sever a Jih, nasadí na krajské linky kompletní flotilu nových autobusů. Do pravidelného linkového provozu v Plzeňském kraji budou tato nová vozidla nasazena od června roku 2020.

Všechny autobusy pro provoz na linkách v Plzeňském kraji budou pořizovány jako zcela nové. Podle oficiálních informací společnosti Arriva Střední Čechy se má jedna o částečně nízkopodlažní vozidla, v jejichž výbavě nebude chybět klimatizace.

Na vybraných, páteřních linkách budou moci cestující využít připojení k Wi-Fi a přepravu kol. Nové autobusy budou provozovány v jednotném barevném provedení Plzešnkého kraje, kombinujícím modrou, bílou a žlutou.

Nové autobusy mají vedle komfortu pro cestující poskytovat i lepší pracovní podmínky pro řidiče. Samozřejmostí pro nová vozidla mají být automatické převodovky a také systém odbavení cestujících Plzeňskou kartou. Nad dodržováním jízdních řádů a správnou návazností spojů pak má bdít dispečink.

„Mám velikou radost, že budeme zajišťovat autobusovou dopravu pro Plzeňský kraj. Cestující se mohou těšit na více než 300 úplně nových nízkopodlažních autobusů, které budou klimatizované a nabídnou vysoký komfort cestování. V každém autobuse bude samozřejmostí Wi-Fi připojení k internetu a možnost si nabít třeba mobil nebo tablet přes vestavěné USB nabíječky,“ vysvětluje generální ředitel Arrivy Daniel Adamka.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Bubáq
19. 3. 2019 08:17
Tak jo!
... a je to dobře nebo špatně?!