Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DB10: Nové služební auto pro 007 na první fotce

David Bureš
Diskuze (12)
Nový automobil slavného britského špiona nebude dostupný pro běžné zákazníky značky.

Na podzim příštího roku vstoupí do kin nová bondovka, která se bude jmenovat Spectre. Režisér filmu Sam Mendes na čtvrteční prezentaci vedle hereckého obsazení odhalil i nové služební auto Jamese Bonda, kterým se stane Aston Martin DB10.

Sama automobilka o vozu zatím příliš informací nezveřejnila. Generální ředitel Aston Martinu pouze na Twitteru přiznal, že model DB10 vznikl exkluzivně pro novou bondovku. Vyrobeno bude jen 10 jeho exemplářů, přičemž všechny z nich jsou určeny pro tvůrce filmu.

DB10 z toho důvodu nepovažujme za nástupce DB9. Automobil by nicméně měl naznačit další designérské směřování vozů z Gaydonu. Autorem křivek DB10 je šéfdesignér značky Marek Reichman, který na návrhu úzce spolupracoval s režisérem filmu, aby vůz odpovídal jeho požadavkům.

Nová generace automobilů začne přicházet na trh v roce 2016, jako první se začne prodávat nástupce DB9. Vedle nového designérského směru se můžeme těšit na zcela novou techniku. Aston Martin pracuje na nové platformě, pod kapotou se pak objeví agregáty z dílny divize Mercedes-AMG, se kterou automobilka nově spolupracuje.

Před nedávnem se vyrojily spekulace o tom, že Bond bude v novém snímku jezdit s Fiatem 500. Tyto zprávy zatím potvrzeny nebyly, zároveň ale ani nebyly vyvráceny. Snímek skutečně bude natáčen v Římě, kam by se pětistovka hodila.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - lukas06
8. 12. 2014 09:51
Nechci rýpat...
...ale konkurence má už fotek několik i s prezentací vozidla...
[odkaz] ;-)
4. 12. 2014 23:51
Re: Náklady
ake naklady ved je to prezlečeny v8 vantage haha. :-)
Avatar - EauRouge
4. 12. 2014 21:30
Re: Náklady
Pochybuji, že by to auto vyvíjeli do sériového standartu. Tím z vývoje vypadne spousta věcí. Pokud bude stejná praxe jako u ostatních snímků, tak vznikne několik vozidel pro různé účely - jeden dva propracované modely na popojížděcí scény s malým motorem, další s propracovaným interiérem bez motoru na scény z interiéru a několik kaskaderských vozidel na rozbíjení. Povětšinou je to trubkový rám s motorem, který stačí na daný účel(někdy to jsou i úplně obyčejné malé motory). V nedávném Need For Speed, stál jeden model zhruba 300K dolarů, takže u takhle velké produkce to může dělat třeba 2-3% rozpočtu za všech deset aut. to není tak strašná suma.
Avatar - flyboyeda
4. 12. 2014 19:42
Re: Aston - dyzajnoví bastlon
i nový ford mustanfg vypadá líp jak tenhle Aston na Fotce

zpátky do studia a předělat, je to hrůza
Avatar - CountachSV
4. 12. 2014 19:29
Aston - dyzajnoví bastlon
Aston jede ruku v ruce s ostatním "MAIN streamem" v prémii... a to v designové unifikaci. Už nevím, kdy jsem jednotlivé Astony přestal rozlišovat, je to prašť, jako uhoď, i barva projektů je téměř vždy stejná.

Automobilka spadla do bahna, kterému se říká recyklace nápadu.

Navíc je to dost podobný Fiestě :-!