Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DB9 Volante by Q: Elegance a čistota z Dallasu

Jan Mička
Diskuze (0)
Továrnímu tuningu se oddává řada luxusních značek. V případě Aston Martinu se však jedná o něco skutečně výjimečného.

O produktech tovární divize Q automobilky Aston Martin jsme již v průběhu letošního roku několikrát psali. V podstatě se jedná o tuning, ale ne v klasickém slova smyslu. Místo vyzývavých karbonových dílů, tmavých kol a barevných brzdičů se tady dočkáte luxusu té nejvyšší jakosti.

Základem úpravy nové generace Aston Martinu DB9 Volante je zářivě bílý lak karoserie Morning Frost a kontrastní karbonové díly. Ty však divize Q vyvedla ve světle modrém odstínu, což ve spojení s modrou plátěnou střechou dalo konečnému produktu zcela jiný nádech. Ostatně samotná automobilka vůz označila za esenci elegance a čistoty, což nelze nikterak vyvrátit.

Podobně jako zvenčí se postupovalo také uvnitř. Už standardní Aston Martin DB9 je vybaven těmi nejlepšími materiály, modrobílé provedení interiéru je však z našeho pohledu něco neskutečného. Zde se již klasický odstín karbonu nezastírá, stále je však dobré mít na paměti, že se jedná o sportovní vůz.

V případě této úpravy šlo hlavně o styl, proto žádné změny pod kapotou nečekejme. Ostatně už i „základní“ šestilitrový dvanáctiválec s výkonem 381 kW a točivým momentem 620 N.m klasickému zákazníkovi Aston Martinu stačit. Otázkou zůstává, kdo se stane majitelem tohoto vzácného kousku, který nakonec poputuje do amerického Dallasu.

Jan Mička
Diskuze (0)