Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin je v prvním čtvrtletí v zisku! Poprvé za deset let...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Britský výrobce luxusních automobilů Aston Martin, jehož vozy proslavily filmy o Jamesi Bondovi, je poprvé za deset let v prvním čtvrtletí v zisku.

Podle jeho prohlášení mu pomohla silná poptávka po novém modelu DB11, který se začal prodávat koncem loňského roku. Zisk před zdaněním dosáhl 5,9 milionu liber (180,6 milionu Kč) ve srovnání se ztrátou 29,7 milionu liber před rokem. Tržby se více než zdvojnásobily na 188 milionů liber.

Firma, kterou většinově vlastní kuvajtští a italští investoři a má za sebou sedm bankrotů, očekává, že letošní prodej stoupne oproti loňskému roku, kdy se prodalo 3687 aut, o 30 procent. V uplynulých šesti letech hospodařila automobilka založená před 104 roky každoročně se ztrátou.

Podle některých zdrojů se podnik chystá vstoupit na londýnskou burzu a navázat na burzovní úspěch italského konkurenta Ferrari, který prodejem akcií přilákal nové investory. Sama společnost to ovšem ústy finančního ředitele Marka Wilsona agentuře Reuters nepotvrdila.

Aston Martin se chystá začít vyrábět svůj první elektromobil, půjde o verzi jeho modelu Rapide S. Slibuje si od něj zisk nových zákazníků. Loni za tím účelem uzavřel partnerství s čínskou společností LeEco.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Avatar - Barrichello
26. 5. 2017 17:35
Dobré zprávy
je dobře že se Astonu daří, moje oblíbená značka :yes: :yes:
25. 5. 2017 17:08
Re: aston
za mňa šón konárik
Avatar - 3_diamanty
25. 5. 2017 16:41
aston
tak konecne zisk... uz bolo na case :yes:

rip Roger.... :'-( ... za mna si bol prave ty tym najlepsim Bondom :yes:
25. 5. 2017 14:11
Re: Ferrari
no prevodovka rychlost radenia neporovnatelna,podvozok...vaha....Aston akoby zaspal dobu,taky drahy Jaguar.....ale ano ma charizmu,ma zvuk je to skor take GT cez Europu...
25. 5. 2017 13:56
Re: Ferrari
ja som nejazdil žiadny superšport, takže je to pre mňa len virtuálno filozoficko meditačná téma, ale celkom mi nie sú jasné tie problémy astonu. Imidž skvelý, dizajn nádherný, kategória vychytená a furt v strate. Takže buď zle jazdia alebo robia zlé manažérske rozhodnutia, inak by museli fičať. Ja by som napr. bral radšej aston, ale možno preto, že nemám skúsenosť s jazdou, čo by mohlo byť dosť podstatné :-)