Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin myslí i na své klasiky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britská automobilka Aston Martin v rámci oslav svého stoletého výročí otevřela nový showroom zaměřený na historické modely.

Aston Martin své stoleté výročí slaví skutečně důkladně od účasti na nejrůznějších akcích a jejich pořádání přes premiéry nových modelů a konceptů až po představení nového centra zaměřeného na prodej, servis a kompletní renovace klasických modelů.

Sídlem tohoto zařízení je stoletá budova Olympia v Newport Pagnell, která slouží novému účelu po důkladné dvouleté rekonstrukci a přestavbě. Aston Martin uvádí, že zákazníci a příznivci historických modelů značky si je budou moci poprvé pořídit přímo v místech jejich zrodu.

Newport Pagnell byl hlavním sídlem od roku 1957 až do nedávné doby a brány zdejší automobilky opouštěla řada slavných modelů značek Aston Martin a Lagonda včetně dnes velmi populárních DB4 a DB5. Posledním zde vyráběným typem byl Vanquish první generace.

Nyní sto let stará Olympia poslouží klasickým modelům Aston Martin od těch nejstarších z počátku dvacátého století až po model DB7. Vedle servisních služeb a renovátorské dílny nabídne Olympia i prodejní výstavu, z níž bude možné ve vybraném voze odjet. K dispozici jsou v této budově i prostory pro pořádaní firemních a klubových akcí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)