Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin nabídne přímého konkurenta Ferrari 488 GTB

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nabídka britské automobilky z Gaydonu se má v roce 2020 rozšířit o model namířený proti Ferrari 488 GTB či Lamborghini Huracán.

Aston Martin představením nového modelu DB11 zahájil realizaci svého tzv. plánu druhého století, počítajícího s rozsáhlou výměnou portfolia této britské automobilky. V letech 2017 až 2023 má být každý rok uveden jeden až dva nové modely.

Andy Palmer, generální ředitel automobilky Aston Martin, již na jaře loňského roku tyto plány poodhalil a nyní je v rozhovoru pro britský Auto Express upřesnil.

Podle jeho slov se například na konci letošního roku dočkáme nástupce modelu Vantage, zatímco v příštím roce bude uveden nový Vanquish a na trh vstoupí model DB11 Volante. V roce 2019 má být v sériové podobě představen crossover DBX.

Všechny doposud uvedené novinky jsou více či méně očekávány, ale rok 2020 má přinést rozšíření nabídky o model, který má svým pojetím, jízdním výkony i cenou představovat přímou konkurenci především pro Ferrari 488 GTB a Lamborghini Huracán.

K technice tohoto modelu se Andy Palmer prozatím nijak nevyjádřil, ale na otázku ohledně umístění motoru před zadní nápravou uvedl, že toto řešení umožňuje nejlépe dosáhnout rozložení hmotnosti v poměru 50:50 a do jisté míry definuje danou kategorii supersportů.

Vedle kompletního omlazení a rozšíření palety modelů se značkou Aston Martin nezapomene britská automobilka na pokračování v oživování značky Lagonda. V jejím případě máme v letech 2021 a 2022 očekávat postupné uvedení dvojice prozatím blíže nespecifikovaných modelů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)