Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin neodmítá možnost vývoje hypersportu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Aston Martin mírně poodhalil možnosti vzniku a designu své nové vlajkové lodi.

Zájemce o extrémní Aston Martin si může nyní pořídit model Vulcan, který je ovšem určen výhradně na závodní okruhy a i přes nedávné spekulace o možném vzniku jeho silniční verze byla tato možnost samotnou automobilkou s ohledem na příliš vysoké náklady zamítnuta.

Aktuálním vrcholem pro zájemce o vůz britské značky vhodným pro běžný provoz je tedy model Vanquish, ale v rozhovoru pro Auto Express se Andy Palmer, generální ředitel Aston Martinu, rozpovídal o možnostech vývoje supersportu a vyjádřil se i ke spekulacím ohledně účasti konstruktéra Formule 1 Adriana Neweye.

Spolupráce s konstruktérem nebyla potvrzena a nejspíš vznikla jako součást spekulací ohledně jednání mezi Aston Martinem a stájí Red Bull Racing. Samotný Andy Palmer k tomu uvedl, že Adrian Newey nepracuje pro Aston Martin, ale zároveň dodal, že se mu líbí myšlenka silničního vozu od tohoto konstruktéra.

K samotnému vývoji nového supersportu Andy Palmer příliš mnoho informací neposkytl a pouze uvedl, že jeho vývoj a výroba jsou v Aston Martinu zvažovány. Konečné rozhodnutí by mělo padnout do konce letošního roku. Pokud se Aston Martin odhodlá k vývoji nového supersportu, pak se jeho premiéry můžeme dočkat za dva až tři roku.

Marek Reichman, ředitel pro design značky Aston Martin, k tomu pak dodal, že v případě vývoje takového vozu je možné, že se v jeho designu projeví inspirace konceptem DP-100, navrženým pro simulátor Gran Turismo 6 v loňském roce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Petrolhead_CZ
14. 8. 2015 12:22
hyper AM
Jen pojďme do toho hoši :-) :yes: