Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Rapide: detroitská hvězda

Ondřej Láník
Diskuze (55)
Nejdražší značka Fordovy Premier Automobive Group představí v Detroitu za několik dnů studii, kterou zřejmě nikdo nečekal. Místo dalšího kupé nebo otevřeného vozu, se představí pětimetrová čtyřdveřová limuzína s dvanáctiválcovým motorem.

Superluxusních vozů je sice čím dál více, ale o úspěchu takového Astona asi netřeba pochybovat.

Aston Martin sice zatím oficiální informace nezveřejnil, ale britský Autocar již nyní píše, že o sériové výrobě se v Detroitu mluvit nebude. Spekulace renomovaného magazínu však říkají, že čtyřdveřový model by dobře zapadl do plánů automobilky nejdříve v roce 2008. To by se prý mohl obdobný model vyrábět v počtu pěti set kusů ročně, přičemž za každý z nich by automobilka žádala 160 tisíc liber.

Pětimetrová limuzína namířená proti obdobným čtyřdveřovým Bentleyům, Maserati nebo Porsche využívá komponenty nového DB9, flexibilní platformu VH a šestilitrový dvanáctiválec o výkonu přes 330 kW. Rozvor Astonu Rapide je proti kupé DB9 o 250 mm delší, délka vzrostla o 300 mm a výška i šířka je o 40 mm větší. Za přední nápravou uložený vidlicový dvanáctiválec je spojen s automatickou převodovkou umístěnou až u zadní nápravy.

Více fotografií a informací zveřejníme v den světové premiéry.

Ondřej Láník
Diskuze (55)
3. 1. 2006 22:47
Re: Nie a nie a nie
Já vím, že to píše ten, kdo ví, kdo zná... víš, ale já se na to podívám... a cejtim tu dravost, a současně tu noblesu... prostě se mi zdá, že to sedí... Myslím, že nemůžou jít jinak, nemůžou udělat auto, co bude vypadat jinak...
3. 1. 2006 21:38
RAPIDNÍ RAPID
Celej svět se mění... problém, brácho, je, že ti k těm změnám nikdo nedá manual. A ty seš přitom zvyklej žít jen podle manualů... No, musíš se prostě pokusit přeskočit vlastní stín... to je ovšem úkol nad úkoly. Jak je vidět... i Aston přeskakuje svůj stín... Že svůj stín nepřeskočíš ty, no, to mě nepřekvapuje... nemáš křídla v genech... v tomhle tedy bych vsadil spíše na toho Astona... trochu mě v tom brzdí jen Markův soud vedle... Jenže... cejtím to v kostech... oni ví, co maj připravit... tedy ne pro mne... pro tebe to asi taky není odpolední sváča... tak pro koho vlastně? Pro pracháče, brácho... Je jich dost... a maj velkej cit pro klasu... Já myslím, že jim jí Aston v tom Rapidu nebídne vrchovatě... P.S. Logan v kombi asi v Detroitu nebude, ale to by mohlo bejt tvý stínový téma, brácho... Astony přenech těm, co si je zasloužej... třeba jen kontem v bance. BRAVO ASTON MARTIN :yes: