Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Rapide: Možná podoba druhé generace

Michal Fokt
Diskuze (7)
Luxusně-sportovní sedan Rapide už se blíží do věku, kdy je na čase přemýšlet o nástupci. Jak by se vám líbil počin ateliéru Valdeig?

Aston Martin Rapide se stal průkopníkem novodobých luxusně-sportovních, ne-li dokonce supersportovních sedanů. Nápad postavit čtyřmístný vůz s nízkou stavbou karoserie, vybavený motorem z nadupaného gétéčka, v tomto případě dvanáctiválcovým, spatřil v koncepční formě světlo světa už v roce 2006, realizace ale trošku vázla a tak premiéru v roce 2010 Astonu trošku pokazila rychlejší reakce značky Porsche, jejíž Panamera debutovala o rok dříve.

Rapide je tedy nyní čtyřletý vůz a už vloni se představil jeho facelift, jenž znamenal i změnu jména na Rapide S. Už příští rok bychom se tedy mohli dočkat druhé generace, byť vše zatím nasvědčuje tomu, že se s modelovou obměnou začne až v roce 2016.

V obou případech to ale znamená, že práce na nástupci jsou v plném proudu a do toho přichází německý Atelier Valdeig s renderem možné podoby druhé generace Rapide. V jeho podání vypadá opravdu k světu, Lutz Valdeig vybavil vůz menší, vkusnější maskou chladiče a štíhlejšími světlomety, příď doplňují nádechy ve stylu One-77 a velmi dynamicky vypadá i profil vozu s výrazným žebrem. Pozměněn byl výdech za předním kolem, z kapoty zmizely ventilační mřížky a nová jsou zpětná zrcátka, zachovány naopak zůstaly minimalistické kliky dveří.

Nedá se předpokládat, že bude mít nový Rapide s touto kreací cokoli společného, ale nevypadalo by to vůbec špatné, co říkáte? Třeba se nad některými nápady v Gaydonu minimálně zamyslí.

Michal Fokt
Diskuze (7)
25. 6. 2014 20:46
Re: (R)evoluce
Zacinas bejt trapnej... Pripominas mi malyho coklika, co pricupita zezadu, kousne nad kotnik a rychle utece ;-)
Avatar - flyboyeda
25. 6. 2014 16:12
Málem jsem se osypal
ještě že existují konzervativní značky, jako je třeba Audi , kde mě takové děsivé překvapení nečeká
Avatar - Egi
25. 6. 2014 14:38
Ta maska mi silně připomíná tohle
[odkaz]
25. 6. 2014 14:31
Nie
To je teda dost nepodareny virtualny tuning :-|
Avatar - 3_diamanty
25. 6. 2014 14:06
Re: (R)evoluce
clovek dnes pozrie na aston a vidi v tom fiestu.... ze toto fordu preslo dodnes nerozumiem... cista kopirka... ale ved aj tak je ford uz dnes viacmenej cinan ...