ATXdyno - zkušebny motorových vozidel

Prezentace klienta
Dobrý den vážení fandové automobilismu, dnes trošku z jiného soudku.

Představíme Vám naší dceřinou společnost ATXdyno, která velice úzce souvisí s naší prací a to nejen na poli osobních automobilů, ale hlavně v AGRO SEGMENTU.

Firma ATXdyno patří k ryze českým firmám s českým kapitálem, nyní ovšem již s mezinárodním potenciálem. Co je tedy hlavní náplní výroby a vývoje? Firma se zaměřuje na výrobu zkušeben pro automobily, kamiony a zemědělskou techniku. Stroje jsou navrženy a vyráběny na pobočce v Jihlavě, kde se zároveň nachází ostatní sesterské firmy. Zkušebny jsou vyráběny na zakázku dle požadavků a představ klienta, včetně designu, aby zkušebna zapadla přesně do místa, kde má být umístěna. Hlavní parametry ovšem zůstávají stejné, nehledě na provedení: Kvalita, jednoduchost, přesnost.

video video

K čemu tedy zkušebny potřebujeme?

Xtuning využívá zkušebnu postavenou v provedení 4x4WD ! Vůz před úpravou zákazníkovi odbrzdíme v originál nastavení a poté opět po úpravě.

Zkušebna je určena ke změření parametrů motoru vozidla. Hlavními měřenými parametry jsou kroutící moment a výkon, ale samozřejmě nedílnou součástí je výsledný graf, ve kterém se zobrazuje fungování motoru při daných otáčkách. Díky možnosti celý graf prostudovat, můžeme odhalit nejeden problém na testovaném vozidle. Výkonový graf je tisknutelný a má všechny důležité informace jako: maximální výkon, kroutící moment, jmenovitý výkon, teplota okolního vzduchu a atmosférický tlak. Oba poslední údaje jsou velice důležité pro přesnost měření, neboť ho zásadně ovlivňují. Počítač všechny proměnné přepočítá a tím nám nabídne přesné změření parametrů bez chybovosti lidského faktoru. Vývoj neustává a proto je vždy námi dodávaný ovládací software zdarma aktualizován. Napadá-li Vás otázka, zda je možné se na naši zkušebnu objednat. ..Ano, není problém, provedeme měření i na automobily, či AGRO techniku zákazníkům, kterým jsem neprovedli SW úpravu. Naše zkušebny se využívá každý den ať už pro námi realizovanou optimalizaci výkonu motoru, kdy díky možnosti porovnání grafů, můžeme porovnat originální měření vozu s následnou optimalizací. Zkušebny si může pronajmout kdokoli.

Nejčastěji této možnosti využívají závodní týmy, které potřebují prostor pro lepší nastavení jejich závodního vozu, případně klienti, kteří se chtějí přesvědčit, že informace o voze jsou pravdivé nebo zda je ve bezvadném technickém stavu.

Pro měření osobních vozů je nutné navštívit naše sídlo firmy v Jihlavě, kde máme integrovanou brzdu CARdyno 4WD 1000HP.

video video

V AGRO segmentu je možné kontaktovat naše obchodní zástupce, kteří za zákazníkem přijedou až na požadované místo. A jaký je rozdíl mezi AGRO a CAR? Hlavní rozdíl je hlavně v měření. U automobilů a kamionů se měření provádí brzděním přes kola vozu, u zemědělské techniky se využívá vývodový hřídel. Díky tomu je měření přesné s minimálními ztrátami a zároveň je celý dynamometr velice skladný, že se vejde na vozík případně do dodávky. Pro agro se vyrábí dva typy brzd, T1 450 - s maximálním brzdným účinkem 450kW a následně T2 700 - s maximálním brzdným účinkem 700kW. Technologie je u obou modelů identická, jediné co je navíc u modelu T2 je druhý retardér.

video video

Jak takové měření vypadá se můžete podívat na videu:

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly