Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A1: A3 opět nebude nejmenší

Libor Zezulka
Diskuze (28)
Německé Audi usilovně pracuje na rozšíření nabídky o nejmenší model s označením A1. Shoduje se na tom několik zdrojů.

Audi nezůstane pouze u modelu nižší střední třídy. Momentálně nejmenší a nejdostupnější A3 dostane v následujících letech bratříčka, který bude menší a snad i o něco levnější. Malý hliníkový zázrak, jak se někdy přezdívalo modelu A2, skončil bez nástupce, a tak úlohu nejmenšího vozu v nabídce převzala právě A3. Studie Shooting Brake ovšem znovu rozvířila diskusi na téma nejmenší Audi.

Automobilový server Infomotori přidal na toto téma svůj příspěvek a zveřejnil několik retuší, jež mají ukazovat možnou podobu nového modelu A1. Lze předpokládat, že design novinky bude vycházet právě z konceptu Shooting Brake. Co se týče motorů, spekuluje se o nasazení malých dvojitě přeplňovaných jednotek 1,2 a 1,4 TSI.

Libor Zezulka
Diskuze (28)
Avatar - Ghostyx
28. 1. 2007 20:13
Audi A1
Pokud bude vypadat jako ta bila studie SB, tak to bude nadherna kara a okamzite bych do ni sel... :yes: :yes: :yes:
27. 1. 2007 20:59
Re: C30
Nechci mluvit o kopírování, ale v zadních partiích tu C30 prostě vidím. Čistě subjektivně. Ale jestli to chápu správně, tak tohle auto míří níž a proti C30 stoji A3, je tak?
27. 1. 2007 20:57
Re: da Silva
Tak Alfa používá orlí zobák snad od nepaměti, bez něj by to ani Alfa nebyla, tak doufám, že dlouho... ;-) Ale ostatní by si mohli něco vymyslet, to je fakt. :-)
27. 1. 2007 13:11
Tak je také možné...
... snížit průměrné emise automobilky ;-) Různé kecy o snižování průměrného věku zákazníků jsou jen zástěrkou toho, že se malými modely s velkými sériemi dá docílit zajímavého snížení průměru emisí na celou modelovou paletu, který bude u značek jako Audi, BMW, MB asi jinde, než třeba u Fiatu :-)