Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A1 v „zesílené“ edici Amplified

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Automobilka Audi představuje dvě nové edice modelů A1 a A1 Sportback, které budou k dispozici ve třech stupních provedení.

Audi hodlá učinit své nejmenší modely A1 a A1 Sportback ještě atraktivnějšími a představuje edice Amplified Red a Amplified White. Pro první jmenovanou bude charakteristický perleťový červený lak, zatímco karoserie té druhá ponese metalický bílý lak.

Základem pro speciální edice je výbava s označením Ambition, která je u obou karosářských verzí dostupná se všemi standardními pohonnými jednotkami.

První stupeň nové edice nese označení Amplified. Standardní provedení Ambition rozšiřuje v případě exteriéru o leskle černé lakování střechy, resp. sloupků u Amplified White, masky chladiče, vnějších zpětných zrcátek a S line spoileru nad zadním oknem. K úpravám exteriéru patří i 17-palcová litá kola a podélné matné pruhy v barvě karoserie na kapotě motoru, střeše a zadní výklopné stěně.

V interiéru jsou výdechy ventilace s rámečky v barvě karoserie, černá sportovní sedadla s prošíváním červenou nití u Amplified Red a šedou nití u Amplified White. Stejná barevná kombinace se opakuje i koberců.

Příplatek za provedení Amplified je na německém trhu stanoven na 1.990 euro (zhruba 51.000,-Kč).

Druhý stupeň je pojmenován Amplified Plus a obsahuje aerodynamický paket Competition v barvě karoserie, leskle černý difuzor, matně černé koncovky výfuku a koncové svítilny z LED.

V interiéru Amplified Plus jsou středová konzole a vnitřní zpětné zrcátko lakovány v barvě karoserie, zatímco na strop je použito čalounění v černé barvě. Standardem jsou sportovní pedály z oceli a vnitřní osvětlení z LED.

Za Amplified Plus je stanoven příplatek 3.990 euro (okolo 102.500,- Kč).

Třetí a zároveň vrcholnou verzí je Amplified Advanced, která je určena pouze pro vozy s výkonem přes 90 kW. Výbavu předchozích dvou verzí rozšiřuje v případě exteriéru o větší střešní spoiler v leskle černé barvě, která je použita i na součásti aerodynamického paketu Competition. K dalším úpravám exteriéru patří hlavní světlomety xenon plus a matně černá 18-palcová litá kola.

V interiéru provedení Amlified Advanced jsou použita sportovní sedadla čalouněná kůží Nappa a opět je zde, stejně jako u předchozích dvou verzí, prošívání nití, jejíž barva souvisí s lakem karoserie, ten je ostatně použit i na zadní stranu předních sedadel. Nechybí koberce s lemy v červené nebo šedé barvě a zatmavená zadní boční okna.

Zájemci o Amplified Advanced budou muset počítat s příplatkem 6.990 euro (přibližně 180.000,- Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - white label
16. 6. 2012 15:52
Re: Fabia byla první
Je to tajné..., hlavně aby to tu zase nerozmázli místní antikoncernfuns. >:-[]
Avatar - twistedTSD
16. 6. 2012 14:15
Re: Fabia byla první
Toho jsem si ani nevšiml. :yes: >:D
Avatar - white label
15. 6. 2012 21:39
Re: Fabia byla první
Tak určitěěě... >:D
To už se ví dávno, třeba Veyron má ostřikovače světlometů z jedničkového Superba... >:-[]
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - twistedTSD
15. 6. 2012 19:55
Re: Fabia byla první
Škoda holt udává směr celému koncernu. >:-[]
Avatar - white label
15. 6. 2012 12:37
Fabia byla první
Audi A1 MonteCarlo ;-)