Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A3 cabrio bude z Maďarska

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
V maďarské továrně Audi se brzy stávající produkce motorů a vozů rozšíří o montáž modelu A3 ve verzi kabriolet. Audi rovněž oznámilo, že maďarská továrna v prvním pololetí vyrobila více než 1 milion motorů.

Automobilka Audi oficiálně oznámila, že nový kabriolet Audi A3 bude vyrábět maďarská továrna Audi Hungaria Motor v Győru. Již na konci června to v maďarském parlamentu prozradil předseda představenstva automobilky Audi Rupert Stadler. Potvrdily se tak informace německého magazínu Automobilwoche z loňského roku. Přípravy na produkci kabrioletu jsou již v plném proudu, jak uvedl ředitel maďarské továrny Audi Thomas Faustmann. V maďarské továrně došlo v uplynulých několika měsících k nárůstu počtu zaměstnanců o 6,6 %. Ke konci června tak v továrně pracovalo 5 498 pracovníků.

Audi rovněž oznámilo, že v prvním pololetí tohoto roku padl v maďarské továrně rekord v počtu vyrobených motorů. Továrna v Győru od začátku ledna do konce června vyrobila 1 013 697 motorů, což je o 1,9 % více než ve stejném období loňského roku. Výrazně pak vzrostla produkce modelů TT kupé a TT roadster, a to na 32 089 kusů.

Maďarská továrna vykázala za toto období tržby ve výši 3,14 miliard eur (meziroční nárůst o 28,1 %). V prvním pololetí se rovněž proinvestovalo 130 milionů eur. Celkový plán investic na tento rok překračuje sumu 300 milionů eur.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)