Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A3 Clubsport oficiálně u Wörthersee (+video)

Tomáš Kovařík
Diskuze (1)
Pozornost příznivců koncernu VW se tento týden soustředí k rakouskému jezeru Wörthersee, kde probíhá tradiční tuningový sraz. Audi na tuhle akci přivezlo koncept A3 Clubsport.

Audi zveřejnilo dvě oficiální videa studie A3 Clubsport, která právě dnes debutuje na tuningovém srazu v Rakousku u jezera Wörthersee. My k nim přikládáme ještě jedno, které se podařilo natočit přímo na místě a které se šíří po internetu. Doporučujeme volume doprava, ten zvuk stojí opravdu za to...

Pohon konceptu obstarává přeplňovaný zážehový pětiválec 2,5 litru vyladěný na úctyhodných 386 kW a 600 N.m, který známe například z crossoveru RS Q3. Za brutálním nárůstem dynamiky stojí především větší turbodmychadlo a chladič stlačeného vzduchu pracující s plnicím tlakem 0,15 MPa (1,5 baru). Sílu na všechna kola přenáší sedmistupňová dvouspojková převodovka S tronic.

Podvozek se přitvrdil a snížil proti sériové verzi S3 o deset milimetrů a obouvá 21" kola s nízkoprofilovými pneumatikami 275/25. Vůz s pohotovostní hmotností 1527 kg pokoří stovku za impozantních 3,6 sekundy a dokáže se rozjet až na 310 km/h. Zadní spoiler funguje nad 250 km/h jako vzduchová brzda.

O sériové výrobě tohoto bolidu zatím nebylo rozhodnuto, nicméně nadupaný pětiválec 2.5 TFSI se určitě neztratí. Podle dostupných informací si najde místo pod kapotou budoucí RS3 a stranou nezůstane ani ostrá verze kupé TT.

Tomáš Kovařík
Diskuze (1)
Avatar - Ham.
28. 5. 2014 20:00
Pětiválec
Už se zdálo, že pětiválec zůstane ve stínu dvoulitru, tohle začíná vypadat dobře.