Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A3: Hatch a sedan na oficiálních skicách

Diskuze (8)
Audi opět propaguje třetí generaci kompaktního A3. Do prodeje se ale nejspíš dostane až v roce 2012.

Audi prezentuje design nové generace modelu A3, od jeho příchodu nás ale nejspíš dělí ještě celý rok. Důvod je jednoduchý: i když v designu najdeme podobnost s letošní novinkou Q3, pod karoserií se bude ukrývat zcela nová technika. A3 totiž bude prvním modelem koncernu Volkswagen, který dostane novou modulární platformu MQB – budoucí základ pro Golf VII a celou řadu dalších modelů.

Oficiální skici ukazují očekávaný hatchback, ale také sedan. Jak již bylo odtajněno dříve, ženevský A3 concept s karoserií sedan totiž nebyl jen stylistickým cvičením – automobilka o něm zcela vážně uvažuje. Do Evropy přijde s ročním zpožděním po hatchbacku. Chybět samozřejmě nebude ani pětidveřový A3 Sportback.

S novou karosářskou verzí Audi vytvoří něco jako „prémiovou Jettu“ – model, který se svou velikostí vyrovná někdejším sedanům střední třídy. Přitom nabídne jednodušší techniku a z toho pramenící příznivější cenovku než klasický zástupce střední třídy, sedan A4.

Ostatně, podobného modelu se dočkáme i s novou generací Mercedesu třídy A. BMW zase pracuje na crossoveru 1 GranTurismo, který spojí rysy sedanu, kombi a MPV.

Pohonné jednotky budou přeplňované zážehové a vznětové motory. O alternativních pohonech toho zatím není mnoho známo, Audi ale pravděpodobně vybere víc možností z široké palety vhodných variant – pohon na stlačený plyn (CNG), hybridní pohon, plug-in hybrid nebo čistý elektromobil.

Diskuze (8)
Avatar - centrum
25. 1. 2015 11:54
Re: Hatch
líbí :-)
Avatar - white label
14. 4. 2011 20:44
Re: Maska
Paco, každý tu běduje, ať Audi konečně udělá nějaké změny, a když je konečně udělá, zase nespokojenost... 8-s >:-[]
Avatar - Ada je zase tady
14. 4. 2011 20:16
Co to je zase za zrůdu?
Co to je za obludná kola? Jsou větší než u trambusu a ten designový návrh děsivě hyzdí...
Avatar - lada.m
14. 4. 2011 18:19
Re: A3 vs. A
MB A-čko nikdy A3 neválcovalo a těžko čekat že se to jen tak změní... :-(
14. 4. 2011 12:19
Re: A3 vs. A
Interiér je hodně podobný tomu v Cross Coupe, takže nějak pozbývám naděje, že se objeví v sériovém provedení. Leda by zákazníci na ten v Q3 až moc nadávali.