Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi: Potvrzené novinky pro nejbližší měsíce – Q5 Hybrid, Q3 a nová generace A6

Diskuze (13)
Novinky u Audi, to nejsou jen letos představené nové řady A1 a A7 Sportback. Bavorská automobilka, se sídlem v Ingolstadtu, se chystá v nejbližších letech uvést celou řadu dalších modelů, jak potvrdil přímo její ředitel Rupert Stadler.

Rok 2010 je v podání Audi nabitý novinkami. Na jaře se představila nová generace limuzíny A8, téměř ve stejnou dobu měla i premiéru zcela nový městský model A1. Tento týden automobilka poprvé odhalila luxusní pětidveřové A7 Sportback, se kterým bude konkurovat především Mercedesům CLS a BMW řady 5 GT.

Ještě letos se představí také dlouho očekávané Q5 Hybrid, první Audi spojující spalovací motor a elektromotor. Premiéra se chystá na listopadovou Autoshow v Los Angeles, na trh se hybrid dostane během roku 2011.

V nastoleném tempu hodlají v Ingolstadtu pokračovat i v dalších letech. Pro příští rok je naplánována další nová modelová řada – Q3. Tento model rozšíří řady SUV se značkou Audi na tři, jak napovídá číselné označení, bude z nich nejmenší. I tato novinka již má na trhu přímého protivníka, je jím BMW X1.

Mnichovského konkurenta až nápadně připomíná také strategie generační obměny ve vyšší střední třídě. Tak jako u BMW uvedli na trh nejprve řadu 5 GT a posléze sedan a kombi, Audi po letošní premiéře A7 Sportback přidá v roce 2011 novou A6 a A6 Avant. Představení obou konvenčních karosářských variant bude dělit jen několik měsíců. Odhalení definitivní podoby sedanu proběhne ještě letos.

Ostřejší motorizace se dostanou ke slovu v nových S8 a S7 Sportback. Informace o použitých motorizacích ale zatím nejsou k dispozici.

Zástupce Audi v nižší střední třídě je aktuálně nejstarším modelem v portfoliu. Nová A3 se představí až po A6, nespíš tedy až v roce 2012. Automobilka se stále zabývá také přípravou nové A2. Kompaktní model má být, stejně jako jeho jmenovec z roku 1999, opět nositelem technických inovací.

Diskuze (13)
Avatar - DawQa
30. 7. 2010 14:58
Re: A2
jo tak na tu já vzpomínat nemůžu, ale je to už dýl zpátky a to jí měli vystavenou u nás v carpointu, tak sem tam musel hned naběhnout a obdivovat :-) a ten přední spojler mi připadal jak znějaký dřevotřísky nebo tak on byl na něm takovej menčí šrám a fakt jak dřevo to vypadalo, ale to je asi blbost ne..? >:D jinak mě se teda líbí i to (lidový) quattro prostě serie. a jako malej sem úplně žasnul co je to za káru a dneska je to úplná rarita nebejt Forzy tak už snad ani nevim jak vypadá.. :-(
Avatar - kari.laz
30. 7. 2010 12:19
Re: A2
Já zase hrozně rád vzpomínám na skupinu B, kde jezdila Audi S1 Quattro sport. Neskutečné auto
[odkaz]
Avatar - DawQa
30. 7. 2010 08:44
Re: A2
jo tak to je ona ja věděl že je to dvojka, ale že jenom jako S2 to mi uniklo >:D tak každopádně by to chtělo spíš novou S2 než A2 ;-\ když bude A1 a maji A3 tak ta dvoujka si myslim nebude tak zajmavá ani cenově a bude to propadak jako ta první.. ;-) ale kdo ví....
Avatar - white label
30. 7. 2010 00:55
Re: A2
To si v úvodu pleteš s Audi S2:
[odkaz]
;-)
Avatar - DawQa
29. 7. 2010 23:56
A2
nebyla A2 "sportovní" coupe?? neco na styl quattra by se mi od audi líbylo nebo spis toho coupe :-) R8 už je moc sporťák a tt zase pro damy, na mě moc kulatý.. >:D
a ted si tak vybavuju tady se asi myslí takový to vajíčko A2 že.. :((((