Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A8 nové generace dorazí v roce 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (49)
Vlajková loď ingolstadtské automobilky má ve své nové generaci nabídnout tu nejmodernější techniku včetně autonomního řízení.

Současná v pořadí třetí generace Audi A8 byla odhalena koncem roku 2009 a na trh vstoupila v roce následujícím. V důkladně omlazené podobě se tento model představil v létě roku 2013 a přímý nástupce má dorazit začátkem roku 2017.

Podobně jako v případě dosavadní trojice generací má i nejnovější Audi A8 představovat výrazný posun designu nejen pro svou modelovou řadu, ale i v rámci celé palety modelů své značky. Podobu nové generace vrcholu nabídky Audi prozatím nejlépe nastínily koncepty Prologue a Prologue Avant.

Základem nového Audi A8 se stane platforma kombinující hliník, vysokopevnostní ocel a kompozitní materiály, jejímž cílem bude dosažení minimální hmotnosti při zajištění co nejlepší tuhosti celého vozu.

Vedle designu a konstrukce karoserie se mají nejzásadnější změny odehrát i v nabídce asistenčních systémů, kterou má rozšířit autopilot pro jízdu v dopravních zácpách, který má být schopen plně převzít řízení v rychlostech do 60 km/h.

Součástí výbavy nového Audi A8 se pak má stát také systém automatického parkování, který vůz zaparkuje i bez přítomnosti řidiče a následně bez něj i připraví vůz k jízdě.

Paleta pohonných jednotek má být podobná jako u současného provedení, což znamená, že zájemci o čtvrtou generaci A8 mohou počítat s přeplňovanými zážehovými i vznětovými šestiválci a osmiválci. Chybět nemá ani 6,3-litrový benzinový motor W12 a hybridní provedení spojující přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s elektromotorem.

Se všemi nabízenými pohonnými jednotkami mají spolupracovat osmistupňové automatické převodovky a chybět nebude ani pohon všech kol. Vzduchové odpružení má být plavnější, trakci v zatáčkách napomůže torque vectoring.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (49)
Avatar - HitmanPB
12. 3. 2015 20:44
Re: A bude aj kombík?
od zajtra chodím iba v sivej mikine, šiltovke - a po kanáloch. 8-s
Takéto kecy môže napísať iba človek, ktorý toho vie evidentne o peniazoch veľa...

P.S. Čo majú robiť takí úbožiaci, čo majú 7 - 10 ročné Rolls Royce ? To aby si okamžite pustili plyn >:D
12. 3. 2015 14:41
Re: A bude aj kombík?
budu muset rekognoskovat terén:)
Avatar - Barrichello
12. 3. 2015 14:40
Re: A bude aj kombík?
5 let starý auto může být v podstatě zánovní, je otázka jak s tím kdo jezdil a jak se o to staral.
A samo kolik toho najel, sou velmi podstatné rozdíly mezi auty se 100 tis a s 250ti.
Avatar - Barrichello
12. 3. 2015 14:37
Re: A bude aj kombík?
U lidla už vůbec, tam je vrchol X5, A4 a Passat >:D

Pravda že u globusu sem viděl Ferrari 2x, ale ti se tam podle mě jen projížděli.
12. 3. 2015 13:58
Re: A bude aj kombík?
V Průhonicích? Nevím, ale v Grossetu nebo ve Spektru jsou daleko ladnější kousky než chlapský krky :-)