Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vládní Audi A8 ve Vltavě

Jakub Sochor
Diskuze (23)
Řidič vládního Audi, které v sobotu v podvečer skončilo po nehodě ve Vltavě, zemřel v neděli večer v nemocnici.

Na pražském Hlávkově mostě se v sobotu vpodvečer srazila dvě auta, přičemž jedno z nich po nárazu skončilo ve Vltavě. Řidič vozu, který patří policejnímu Útvaru pro ochranu ústavních činitelů, byl převezen do nemocnice, kde však v neděli zemřel.

Řidič Audi A8 po srážce se Škodou Octavia nezvládl řízení, prorazil zábradlí a spadl do řeky. Jeho záchranu prodlužoval silný proud, který záchranářům ztěžoval práci.

Řidič tak zůstal pod vodou asi 20 minut, další půl hodinu byl resuscitován. Poté byl v bezvědomí převezen do nemocnice ve Střešovicích, kde zůstává ve vážném stavu. Kvůli tomu, že byl pod vodou dlouho, musel být napojen na plicní ventilaci. Dvoučlenná posádka Octavie, která po nehodě zůstala stát na tramvajových kolejích, neutrpěla žádná zranění.

Krátce po nehodě se vyrojily informace, že v Audi seděl ještě pasažér, po vytažení auta z vody však policisté nikoho dalšího nenašli.

Nabourané Audi patří policejnímu Útvaru pro ochranu ústavních činitelů, který se například stará také o bezpečnost prezidenta. Pětatřicetiletý řidič byl v době nehody ve službě, plnil služební úkony. Automobil nebyl přidělen žádnému konkrétnímu politikovi.

Policie zatím nezná viníka srážky, ani to, co jí předcházelo. Proto policisté shánějí svědky, kteří mohou pomoci ve vyšetřování sobotní nehody. Vedle toho budou vyhodnoceny záběry z městského kamerového systému a stopy zajištěné na místě. Vyšetřování má pomoci také znalec z oboru dopravy.

Provoz na Hlávkově mostě byl v sobotu večer obnoven. Zničenou betonovou a kovovou konstrukci prozatímně nahradil přenosný plot a policejní pásky.

V průběhu vyšetřování nehody museli policisté řešit další incident. Na mostě vedoucím přes Vltavu a ostrov Štvanice se pohybovala skupina opilých mladíků, přičemž jeden z nich skočil v místě nehody do řeky a zlomil si nohu. Muže z vody vytáhli potápěči, v krvi měl dvě promile. Podle policie skočil do vody kvůli sázce.

Jakub Sochor
Diskuze (23)
19. 7. 2011 11:31
Re: Zajímalo by mě
No, nevím -ak Hlávkův most, ale doporučuji Ti zkusit úsek dálnice kolem Výškova, můžeš s i vybrat směr, adrenalin je jistý >:-[]
19. 7. 2011 11:27
Re: evidentne si ji loudal povolenou padesatkou
Někde bylo napsáno, že se jednalo o služební jízdu, asi jel pro nějakého panáka. Ano, je zjevné, že udělal chybu, zaplatil nejvyšší cenu. Kdo jezdí, jako já, denně, tak snad uzná, že chyby,bohužel, děláme za volantem všichni. Máme ale více štěstí, zatím...
19. 7. 2011 11:23
Re: ...
Ano, všichni politici, ale bez šoférů, ti za nic nemůžou! :yes:
18. 7. 2011 18:35
Zajímalo by mě
kdy už dají konečně ten most alespoň trochu do pořádku. Ta otřesná dlažba co tam je, pamatuje snad ještě Franc Josefa (tatíčka Masaryka stoprocentně) a od doby co tento "skvost" stojí (tedy zhruba 85 let) na ní nikdo ani nemák. Vždycky, když tam jedu, mám pocit že se auto každou chvíli rozloží na součástky, a to tam jezdím krokem (zlatá D 1....). Zespodu pod vozovkou to též není moc hezký pohled, volá to po trvalém monitorovacím stanovišti statika.....O stavu mostu svědčí zábradlí, které neudrží osmnáctimetrákové auto (jak by asi dopadla vykolejená tramvaj plná lidí a že jich tam jezdí dost a poměrně rychle, se ani neodvažuji domýšlet).
Takto zanedbané stavby(notabene důležité dopravní spojnice) se ve vyspělém západním světě, kam ČR jistě patří, dnes v 21. století už opravdu nevidí, spíše v končinách typu Bangladéš nebo Tádžikistán.
Nicméně příčinou nehody samotné katastrofální technický stav mostu nebyl.
18. 7. 2011 15:34
Re: evidentne si ji loudal povolenou padesatkou
to se ale dalo bohužel předpokládat......to by musel spadnout do ledové vody a mít ještě kupu štěstí.....ách jo.....