Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi chce být do roku 2020 jedničkou mezi prémiovými výrobci

David Bureš
Diskuze (361)
Před pěti lety Audi přitom prohlašovalo, že bude jedničkou mezi prémiovými automobilkami už v roce 2015.

Audi přehodnotilo své budoucí plány. Největším prémiovým automobilovým výrobcem se chce stát do roku 2020. Řekl to generální ředitel Audi Rupert Stadler. Do osmi let chce podle dřívějších prohlášení prodávat dva miliony aut ročně.

Stadler o budoucích plánech značky mluvil v rozhovoru pro německý deník Süddeutsche Zeitung. Na otázku, kdy očekává, že Audi předstihne BMW a stane se největší prémiovou automobilkou, Stadler odpověděl: „Nejpozději do roku 2020. Nejde o překonání BMW zítra, nebo pozítří, ale o uchopení a upevnění nejvyšší pozice.

V květnu 2007 přitom Stadler na valné hromadě ingolstadtské automobilky doslova prohlásil, že do roku 2015 bude Audi číslo jedna.

Stadler v nedávném rozhovoru pro německý deník dále uvedl, že je spokojen s prozatímními letošními výsledky značky. Řekl, že předloží velice dobrá čísla. Kompletní výsledky automobilky za první polovinu letošního roku mají být zveřejněny 31. července.

Vedení automobilky v současnosti neplánuje, že by ve svých továrnách zavádělo zkrácené směny. I to naznačuje, že Audi nemá problémy s odbytem. Za pět měsíců letošního roku stouply prodeje automobilky o 12,1 % na 600.200 vozů.

Během loňského roku bylo Audi dvojkou mezi prémiovými výrobci se 1,3 miliony prodanými automobily. Jedničkou bylo BMW s 1.380.000 prodaných aut. Třetí Mercedes v roce 2011 prodal 1,26 milionu aut.

Titul nejprodávanějšího prémiového výrobce chce v budoucnu získat vedle Audi i Mercedes-Benz, BMW si ho chce zase udržet. Audi se zaměří především na americký trh, kde oproti BMW a Mercedesu zatím významně ztrácí. Mercedes chce sázet především na novou generaci kompaktních modelů. BMW pak chce podle loňských prohlášení těžit ze zvyšující se poptávky na trzích v Asii a Latinské Americe.

David Bureš
Diskuze (361)
Avatar - Hammunasakra
13. 7. 2012 20:17
Re: Portfolio
1. Bohužel ani na to "volné" rozhodování o výbavě bych to NEviděla (vozy napříč porfoliem koncernu musí být "centrálně sladěné" - a mírné technické "plus" je oproti škodě dáváno dokonce i SEATu..
2. To jistě mohou, ale "není nad CENTRÁLní PLÁNování" :-|
3. No doufám že poměr "rozumných" vs NE... je alespoň 50:50 - já byla vždy OPTIMISTka :-)
4. (bohužel) ne - je to jako když zaměstnanec má smlouvu že VEŠKERÉ "výtvory" vzniklé v době kdy pro firmu pracuje NEjsou jeho (asi v takovém postavení je škoda/rsp. její zaměstnanci...
PS: A pochopitelně NEjde jen o Škodu...
Avatar - Emel
13. 7. 2012 13:29
Re: Portfolio
Rozhodnout o výbavě mohou. O modelu samozřejmě ne, ale můžou hlasovat na poradě a mohou také s návrhem nového modelu přijít. Každá rozumná firma si cení znalostí a iniciativy svých lidí.

To ale mluvíme o rozhodovací pravomoci a ne o technickém know-how. To přece získá konstruktér stejně dobře, ať už konstruuje auto z rozhodnutí ředitele z Boleslavi nebo z Wolfsburgu. Pokud lidé v konstrukčním oddělení mají nějaké know-how (co by tam jinak dělali?), pak je to know-how Škodovky - nebo ne?
Avatar - Hammunasakra
13. 7. 2012 11:43
Re: Audi
"..samozřejmě jako VŽDY.."? NE"přeháníte" to trochu..?
No nic, raději: No comment :no: :-| :no:
PS: I přes váš absurdní příspěvek se se GIGLITem zcela shoduji a ... a tuhle vaši "křeč" či co to je raději NEkomentuji..
Avatar - Ham.
13. 7. 2012 00:25
Re: Audi
Žádná tvá slova nepotvrdil, jediná tvá slova byla o vyhození šéfa Audi, samozřejmě jako vždy to byla slova lživá, on vyjmenoval přesně kdo a kde byl vyměněn, na rozdíl od tebe uvedl samá pravdivá fakta. Lží se ze lži nevylžeš.
Avatar - Hammunasakra
13. 7. 2012 00:11
Re: Audi
Pokud jste to (fakt) NEpochopil, jen potvrdil má slova - řekl TO SAMÉ.. ;-)
...plus VÁM mírně "dovysvětlil" co a jak :-)
PS: Zkuste si spočítat po kolikáté OPAKUJETE NEsmysl o "spikleneckých teoriích" :yes: :yes: ;-)
..u kterého bylo napsáno že jde o PŘÍKLAD :-)
..a když jste to NEpochopil, tak jsem vám VYSVĚTLILA, že jde o naPŘÍKLAD (jak tam bylo napsáno) = a vy ... to ZNOVU opakujete???? NEchtělo by to dovolenou, "procházky" v přírodě, nebo něco takového...? ;-)
PPS: A vaši poslední větu už NEmám jak komentovat - že takový příspěvek neexistuje VÍME oba - proč to stále OPAKUJETE a lžete a Lžete a LŽETE..
..no snad ty procházky v přírodě (a když to nepomůže tak holt "odborná pomoc"
sorry, ale LHÁŘE opravdu NEmám ráda ;-\