Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi chce předběhnout Mercedes a BMW. Má na to 13 miliard euro

Michal Fokt
Diskuze (76)
Audi je v rámci tria německých elitních značek stále až číslo tři, jeho cílem je ale stát se leaderem prémiového segmentu. Na vývoj nových modelů a nové techniky vynaloží gigantickou sumu 13 miliard euro.

Ačkoli je Audi značkou, která do německého prémiového segmentu vstoupila nejpozději, poměry v něm dost výrazně změnila, což je něco, co jí některé skupiny lidí nejspíš nebudou nikdy schopny odpustit. Její chytrý marketing způsobil, že tradiční výrobci vozů s pohonem zadních kol museli napříč modelovými řadami zavést 4x4 a dokonce se díky čtyřem kruhům přestalo v této třídě hledět skrz prsty na pohon předních kol.

Tohle jsou ale jen dílčí úspěchy, Audi nechce být stále jen třetí, má ambice stát se nejprodávanější prémiovou značkou na světě. K překonání BMW a Mercedesu ji mají dopomoci investice ve výši 13 miliard euro, které má v plánu přetavit v nové modely a techniku v následujících čtyřech letech.

Na vývoj nových modelů, ale i úspornějších motorů, lehkých materiálů a elektromobility se do roku 2016 utratí téměř 10,5 miliardy euro, tím ale pumpování peněz nekončí. Do německých továren v Ingolstadtu a Neckarsulmu zamíří v dalších pěti letech skoro 8 miliard euro, v příštím roce bude dokončeno rozšíření továrny Audi v Györu, pracuje se na otevření fabriky v čínském Foshanu (2014) a v roce 2016 se rozjede výroba v mexické továrně v San Jose Chiapa. Jestli vám ta čísla dohromady úplně nesedí, nejste sami, ale zřejmě se některé investice navzájem prolínají a jiné naopak v tomto plánu už započítány nejsou.

Cíl těchto aktivit je každopádně jasný - prodávat v roce 2020 dva miliony vozů ročně, čímž by se z Audi stala světová jednička v prémiovém segmentu. Myslíte si, že se to značce Audi podaří?

Michal Fokt
Diskuze (76)
31. 12. 2012 13:50
Re: Ne ne
:yes: :yes:
31. 12. 2012 13:49
Re: Ne ne
myslim, že X6 mě nějak neutvrdí v kvalitách BMW ;-)
31. 12. 2012 13:48
Re: Ne ne
neboj, mně přistane něco jinýho ;-)
30. 12. 2012 11:07
Re: Originální zpráva
tak v německu se prodává hlavně kvůli taxi autům, nebude to tím? když jsem v březnu objednával lové auto, o mercedesu jsem ani neuvažoval, protože byť se mi mercedesy poměrně líbí a mým snem je třída G, tak pocitově prostě na BMW a Audi nestačí, asi to je jen subjektivní pocit, ale asi to není dobré, pokud člověk ve 24letech mercedes nebere jako plnohodnotného konkurenta BMW a Audi..... nakonec vyhrála právě Audi A6 3.0TDI a jsem spokojený..... recenze je na macz (pro rejpaly, kteří budou psát o katalogovém kaubojovi :-) )
30. 12. 2012 10:40
Re: Upřímnost
dobře napsané.... nejde než souhlasit.... Quattro je dneska hooodně dobře propracované.... aspoň v mojí A6 je už 60% na zadek a 40% na předek (standartně - v případě potřeby se poměr samozřejmě mění)