Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi nezajímají driftovací režimy

Michal Fokt
Diskuze (107)
Audi Sport odmítá "driftovací" módy svých sportovních modelů. Považuje je za naprosto zbytečné.

Dneska začíná být populární vybavovat auta drifotvacími režimy, v nichž nejen že je elektronika benevolentnější k rozevlátému jízdnímu, ale mnohdy mu dokonce "pomáhá". Má jej třeba Mercedes-AMG E63 S, modely Ferrari, ale třeba i Focus RS a chystá se též u McLarenu 720S a BMW M5. Je tedy třeba se ptát, kdy se přidá Audi, respektive divize Audi Sport.

Tedy, ehmmm,... nikdy. Nebo alespoň ne v dohledné době. Zjistil to australský Motoring při rozhovoru se šéfem vývoje Audi Sport Stephanem Reilem. "Žádný drift mód. Ani u R8, ani u RS 3, Ani u RS 6 nebo RS 4. Nemám je rád. Nevidím důvod, proč je mít. Nevidíme smysl v tom, sedět v autě a pálit zadní gumy. Není to rychlé," vysvětluje Reil svůj pohled na věc.

"Mnohem rychlejší je ten způsob, jakým to děláme my, ostatně driftování se ani příliš nehodí k architektuře našich aut, navíc, pokud na tomto jízdním stylu opravdu trváte, lze ho docílit prostým vypnutím stabilizace." říká Stephan. A má naprostou pravdu, fakt to není úplně rychlé. Ale mohl by mu někdo při nejbližší příležitosti vysvětlit, že je to zábava?

Michal Fokt
Diskuze (107)
14. 4. 2017 23:01
..souhlas
..na co drifty,,stačí si koupit bmw a machrovat..audi je jiná politika.,,když audi dalo pohon quattro a zcivilizovalo na dalniční přelety a pak na sjezdovku hore kopcom,,proč se ostatní automobilky opičí a následují..mají si dělat to své,,když to hrozně zatracovali,,tak samo dízly..Audi řeklo před 30lety,,že dizl je budoucnost,,všem vytřelo zrak a najednou zase všichni nasledují..A ještě pomlouvaj..
Avatar - Hammunasakra
1. 4. 2017 00:22
Re: Spravne rozhodnuti
Jasně L = tak už nejen KareL i labeL? Eště že v nicku nemám L :-)
Avatar - white label
31. 3. 2017 23:19
Re: Spravne rozhodnuti
Byl to fejk... ;-)
Avatar - Hammunasakra
27. 3. 2017 19:33
Re: df
Hele ty to hraješ nebo si fakt myslíš že seš in? >:D >:-[]

Fakt smutný že tvoje hlava doteď nepobrala že trakce toho blbýho C5 V6 je fakt lepší než většiny předokolkovejch audin = počkej až ti to jednou vysvětlí někdo kdo se vyzná a komu budeš věřit = to bude [odkaz]

A vono to je mnohem mnohem horší = ten seznam co sem ti psal je brutální realita = trakce předokolek audi prostě stojí za prd = a vědi to tisíce lidí. Třeba břídilové typu Vaculík = ale ty si poradit nedáš žejo = neni nad vlastní hlavu :yes: >:-[]
Avatar - _Karel_
27. 3. 2017 19:21
Re: df
Nebo je tu možnost zůstat v režimu Hammunasakra: "kdysi jsem to četl v jakýmsi časopise a navíc to říkala teta".