Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi připravuje zběsilé RS 1

Michal Fokt
Diskuze (1)
Audi bylo asi potěšeno zájmem o model A1 quattro, protože to vypadá, že se chystá další variace na téma nadupaného supermini, tentokráte s označením RS 1.

Audi představilo sportovní model S1 a S1 Sportback teprve před několika týdny a už se pozornost médií upírá trošku jiným směrem. Zvídaví kolegové z australského portálu Motoring uhodili v Ženevě na designéra modelu S1 Franka Grunera, jestli nenavrhuje také design pro ještě ostřejší Audi RS 1 a dostali odpověď, kterou nejspíš nečekali.

Gruner totiž namísto klasického "bez komentáře", popřípadě "momentálně neuvažujeme", či "zvažujeme další možnosti" prohlásil "počkejte a uvidíte". Umíte si představit jednoznačnější potvrzení nového modelu, když "nesmíte ani naznačit"? Ano, zdá se být jisté, že modely S1 a S1 Sportback, které disponují 230 koňmi, dostanou ještě drsnější variantu s tradičním ingolstadtským označením RS.

Ano, něco takového už tu bylo, už v roce 2012 se v prodeji objevila limitka A1 quattro s 256 koňmi (188 kW) a jen se po ní zaprášilo, takže se není čemu divit, že to toho Audi půjde znova. Zatím je předčasné spekulovat o výkonových parametrech použitého motoru EA888 2.0 TFSI, ale s jistotou půjde opět o vůz s haldexovou čtyřkolkou. Dočkat bychom se mohli už příští rok.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - lexi
23. 3. 2014 13:56
stálo by za úvahu
Snad s ohledem na cenu a vůbec postavení vozidla na trhu malých vozidel prémiových značek, stálo by za to dělat především speciálky jako je tato. Pak by se zaprášilo po všem co se vyrobí :-)