Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi prý pracuje na novém městském voze, ukázat se má příští rok v Paříži

Jan Mička
Diskuze (22)
Nejmenším automobilem Audi je v současnosti model A1. Zdá se, že však není dost malý, a značka půjde ještě dál. Nové miniaudi by se mohlo představit příští rok v Paříži.

Myšlenky o výrobě malého automobilu do města v Audi hlodají již od minulého tisíciletí. Na jeho konci se na trhu objevil revoluční model A2 s hliníkovou karoserií a přehlednými tvary, mnoho příznivců si však nezískal a v současnosti se jedná spíše o zajímavou ozdobu silnic.

Značka se však vůle vyrábět malé městské modely nevzdala. Pouze na to šla cestou nejmenšího odporu a postavila model A1 na základech Volkswagenu Polo. Tento bonbonek, který ženy doslova milují, však ještě stále není podle původních představ – je moc velký. Přímo se nabízí možnost znova využít koncernových dílů, podle informací serveru Automobilemag.com však bude nový vůz postaven na zcela nové architektuře vycházející z platformy MQB. Pod kapotou by se měly objevit tříválcové agregáty a zcela vyloučena není ani elektrická varianta vycházející z techniky Volkswagenu e-Up!.

Mezi hlavní konkurenty nejmenší Audi by měl patřit stylový Fiat 500, Apel Adam, Mini, Smart Fortwo, případně BMW i3. Úplně marné by nebylo ani využití techniky od Ducati, konkrétně dvanáctistovky o výkonu 143 kW z modelu 1199 Panigale, to už ale skutečně hodně spekulujeme. Prozatím se „odpíchněme“ od informace, že by se měl koncept nového malého Audi objevit příští rok na pařížském autosalonu. Pokud bude projekt schválen, mohl by vyrazit na silnice koncem této dekády.

Jan Mička
Diskuze (22)
Avatar - AUDIRS6
29. 5. 2015 22:03
Re: ako to mame chapat
To ale len u Vas...
29. 5. 2015 18:32
Re: ako to mame chapat
Třídveřovou přestali nabízet s příchodem pětidveřové, ne až s faceliftem. A v té době říkali, že třídveřová půjde nadále objednat, pokud někdo bude mít zájem. Počítali s tím, že by se vedle pětidveřové prakticky neprodávala.
Avatar - praděda7
27. 5. 2015 22:52
Re: ako to mame chapat
Ano, s tou nízkou prosklenou plochou jsem se nikdy nevyrovnal. Poslední Audina (kromě současné Q5), co se mě líbila, byla A4 B6 model 2000-2006 Australia. I velikostně mě sedla. B8 se "protáhla" a na můj vkus je už moc dlouhá.
Avatar - AUDIRS6
27. 5. 2015 22:14
Re: ako to mame chapat
ale daj pokooooj >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
fuuuuj 8-s
Avatar - speedfred
27. 5. 2015 21:43
Re: ako to mame chapat
...tak si nájdi nižšieho priateľa. >:D