Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Q3 Trans China Tour 2011: Z Pekingu do Hong Kongu

David Bureš
Diskuze (0)
Dvacet Audi Q3 projelo přes Čínu trasu dlouhou 5.700 km.

Audi v rámci propagace nově nabízeného SUV Q3 uspořádala akci nazvanou Audi Q3 Trans China Tour 2011. Trasa dlouhá 5.700 km vedla z Pekingu do Hong Kongu, zúčastnilo se jí 20 exemplářů Q3 a 160 řidičů.

V průběhu cesty chtělo Audi dokázat využitelnost vozu. Účastníci, rozdělení do čtyř skupin, navštívili nejen ulice velkých čínských měst, jako je Šanghaj a Peking, ale projeli se i na horských silnicích nedaleko městské prefektury Kuej-lin. Celá akce pak byla ukončena v Hong Kongu.

Řidiči se během této jízdy seznámili s navigačním systémem MMI. Ten podle Audi zná tři miliony kilometrů čínských silnic. O vývoj systému pro potřeby čínských zákazníků se postaralo pekingské Infotainment Tec Center (ITC), které je provozováno automobilkou Audi.

Čína je pro Audi největším trhem, německá automobilka zde od letošního ledna do září prodala 223.631 vozů, což je o 29 % více než za stejné období roku 2010. Za celý rok 2011 chce Audi v Číně prodat 300 tisíc aut.

Audi na čínském trhu provozuje 180 dealerství, v následujících letech má jejich počet vzrůst až na 400.

Model Q3 bude na čínský trh uveden v průběhu příštího roku. O jeho výrobu se postará továrna ve městě Čchang-čchun, které leží asi 1.000 km od Pekingu. Automobily pro evropské trhy se vyrábějí ve španělském Martorellu.

David Bureš
Diskuze (0)