Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Q7: Audio umí napodobit odrazy zvuků v koncertní síni (+video)

Jan Mička
Diskuze (15)
Nové Audi Q7 se světu oficiálně představilo minulý týden. Nyní jej vidíme v pohybu a přinášíme informace o novém audiosystému s 3D ozvučením.

Druhá generace Audi Q7 spatřila světlo světa skoro devět let po odhalení té první a přináší řadu inovací. V prvé řadě je to snížení hmotnosti až o 325 kilogramů, čímž se základní verze s třílitrovým turbomotorem dostala po dvě tuny. Audi se dokonce pyšní tím, že hodnota vypouštěných emisí má být nejnižší ve své třídě.

V souvislosti s Audi Q7 se nyní objevila další zpráva, konkrétně o audiosystémech Bose a Bang & Olufsen. Ty totiž umí pomocí složitého algoritmu napodobit prostředí, ve kterém je aktuálně poslouchaná skladba původně zpívána. Pokud tedy například posloucháte záznam koncertu, systém vypočítá zpoždění odrazů zvuku od jednotlivých stěn koncertní místnosti a adekvátně tomu upraví zvukový výstup z reproduktorů. Zní to zajímavě, počkáme si však na výsledky v praxi.

Zatímco minulý týden se nám automobil představil pomocí dvacítky oficiálních fotografií, nyní jej konečně můžeme vidět v pohybu. Audi totiž vypustilo oficiální video, ve kterém vůz představuje svou hlavní přednost – pohodlnou jízdu po silnici a držení karoserie v zatáčkách. Tak co, líbí?

Jan Mička
Diskuze (15)
20. 12. 2014 10:09
Som zvedavy ...
ktora automobilka konecne ponukne za priplatok signalovy Cinch kabel do kufra.
;-)
20. 12. 2014 10:05
Re: rodinne auto
Tak jako OK, pro nekoho je rodinnym autem Mercedes V a pro jineho zase Range s prodlouzenym rozvorem - no a jinej se spokoji s mrnavym Q7 ... :-)
Avatar - flyboyeda
19. 12. 2014 23:31
Nová Q7 vypadá Fantasticky
Předchozí generaci 1. jsem nesnášel, neseděla mi, Konečně Má Audi pořádné SUV,

2. Generace se moc povedla, chci víc informací,ale už teĎ tuším že je skvělá

19. 12. 2014 19:13
Re: HIGh END
Cílem bylo vylepšit vnímanou výšku. Označení 3D-Sound je samozřejmě marketing. Z toho moc nepoznáš. Snažíš se vytvořit iluzi, že je před tebou pódium, a ta iluze musí být prostorová (3D), protože realita taková je.

Mimochodem, nepsal jsem o aktivním crossoveru (výhybce, chceš-li).
19. 12. 2014 17:10
Re: HIGh END
DSP efekty má dnes kdejaká krávovina vč. mobilních telefonů.Je to opravdu marketingový tah doslova za pár korun. Samozřejmě musíme rozlišovat kvalitní přehrávač, repro, zesilovače a ostatní komponenty.