Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Q7: vysoké prodeje v Evropě, nízké v USA

Libor Zezulka
Diskuze (87)
Audi Q7 se zatím neprodává v USA tak dobře, jak automobilka původně předpokládala. Místo původně zamýšlených 50 procent produkce se za mořem prodá jen 30 procent.

Nové Audi Q7 se dočkalo vřelého přijetí v Evropě, ale Američané si nové luxusní SUV zatím neoblíbili. Zatímco na starém kontinentu německá automobilka prodává více modelů Q7, než čekala, v Americe jsou prodeje pod očekáváním. Audi chce na trhu Spojených států amerických prodávat dlouhodobě 50 procent produkce Q7, ale zatím míří za moře pouze 30 procent produkce.

Na rozdíl od Mercedesu či BMW, jež své modely segmentu luxusních SUV (X5 a nové ML) vyrábí i v USA, Audi vozy dováží (přesto stojí za mořem méně než v Evropě). Vysoká poptávka v Evropě zatím drží Q7 nad vodou, Audi dokonce zvýšilo denní produkci z 200 na 300 vozů.

Libor Zezulka
Diskuze (87)
22. 10. 2006 09:52
Re: Mé kilometry v Q7
Dosti rozdílné pocity jsou dané asi nejspíš motorem a tím pádem dosti rozdílnou dynamikou. Možná kdyby mě to víc tlačilo do sedáků, užil bych si to víc. Jinak o Lotusu nemůže být řeč, kdybys četl pozorně co jsem napsal, tak bys věděl, že zázraky jsem neočekával. Ale pokud se někdo tlačí na vrchol daného segmentu, je potřeba se na něj podívat i trochu přísněji... >:D
19. 10. 2006 15:00
Re: SUV
s logikou jsi v koncich?...nehlas se do Mensy :-) TAKZE: jaky symbol ma nasledovat?
Avatar - Dinar
19. 10. 2006 14:58
Re: Mé kilometry v Q7
No, zajímalo mě to, prošel jsem si podobným testováním zmíněných typů, plus některých dalších, s velmi podobnými vstupními požadavky jako jsi měl ty a s téměř totožnými poznatky a hodnocením. Nakonec jsem nějak vybral a vzhledem k minimálním rozdílům v kvalitách dvou finalistů to rozhodla výše konečné slevy a cena servisu, proto mě zajímalo jak jsi zvolil ty. Jinak jen poznámku k Rangi Sport, být na jaře v nabídce V8 diesel asi by vyhrál, s V6 u mě propadl v prvním kole, byť je to jinak úžasně přitažlivé auto. ;-)
19. 10. 2006 12:44
Re: Mé kilometry v Q7
takze tvuj tip na LEPSI vzduchovy podvozek je...? Ja nepsal, ze ML je dokonalost...ja srovnaval a z tech srovnavanych vozu ma podle mne nejlepsi vzduch.podv., nejtizsi motor a sametovou prevodovku. Upgrade softwaru bych sem netahal, protoze to bych mohl napr. o RRS popsat x stranek.ALE hlavne si uvedom (nez zacnes psat co je a neni pravdive), ze vzdy je to subjektivni dojem. Ja jsem ty sve dojmy popsal obsirne. ;-)
19. 10. 2006 12:39
Re: Mé kilometry v Q7
zkousel, co mam v garazich, to sem nenapisu ;-)